Дечо Коешинов: Няма как да не съм безкрайно щастлив


Дечо Коешинов: Няма как да не съм безкрайно щастлив
01-03-2015 17:52

Нефтохимик 2010 завоюва Купата на България при жените след успех над Хасково 2012 в Бургас. Ето и какво каза доволният наставник на домакините Дечо Коешинов след победата:


"Няма как да не съм безкрайно щастлив, независимо, че накрая имаше малко повече нерви отколкото трябваше, защото контролирахме мача от началото и на моменти разликата стана доста.


От 30 минути съм много доволен. Мисля, че имаме някакъв стил, който на мен ми допада, а надявам се и на публиката. Виждаме, че когато го показваме разликата е видима. Тези повече от 20 точки, които направихме от третата част, мисля, че показват това.


Видяхте, че и над 20 точки се свалят до 8. Трябва да бъдем концентрирани през цялото време, за да не се случват такива неща. Може и да е изглеждало лесно, но ако питате някое от момичетата, надали е така. Голямото водачество си го правим ние. Ако единия отбор по някакъв начин не прави това, което иска, може би се дължи повече на нашето желание да направим това, което ние искаме. Руслото да тръгне в нашата посока.


Достатъчно добре се познаваме с Хасково, изиграли сме вече осем мача, и няма с какво да се изненадаме. Идеята на игра на Хасково е същата от началото на сезона. В България отборите няма как да се изненадат.


Очаквах много повече хора в залата. Наистина имаше такива, които ни подкрепяха искрено и им благодаря. Но все пак залата не беше толкова пълна, колкото ми се искаше, а това все пак е каймака на българския женски баскетбол. Нашият отбор да е на финал и залата да не се пука по шевовете, ми е малко болно. Няма как да не съм благодарен на тези, които бяха в залата и ни помогнаха. Надали някоя купа ще накара хората да искат да спортуват повече. Проблемът е другаде, а не в това дали сме победили в някой мач. Случи ни се да победим Дунав в Бургас, а на следващия мач залата беше по-празна. Проблемът е общ на спорта в България, а не на някоя победа или на определен отбор."

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Бургас


__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Купа България - жени, Нефтохимик 2010, Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи