Червени чорапи на кадем за Балкан срещу Левски


Червени чорапи на кадем за Балкан срещу Левски
Лилов най-сетне се върна в лидерската роля с 24 точки (сн. lap.bg)
18-03-2015 20:12

Балкан затвърди втора позиция в класирането на НБЛ


Ботевградчани спечелиха убедително като домакин на Левски в междинния 22-ри кръг на НБЛ. Домакините от Балкан излязоха терена в собствената „Арена Ботевград“ с червени чорапи, за да дразнят противника на "синия" Левски и започнаха ударно срещата със серия 14-0, за да спечелят след края й с 91-78. Причина за поредната закачка бе изпадането на футболния тим на „сините“ във втората шестица на А група. Левски от своя страна изигра много слаба първа част, в която допусна сериозно изоставане още в началото. На моменти във втората те намалиха до 10, но умората им от последните мачове си оказа влияние и след почивката отново показаха доста слаба игра. Тимът от София изигра най-силно последната част, но бе късно за нещо повече. 

С този успех Балкан затвърди второ място в класирането на НБЛ с актив 15-5 , а тимът на Константин Папазов е крачка зад тях с актив 13-7. В следващия кръг, който е още тази събота на 21 март, Балкан гостува на Черноморец Бургас, а Левски ще се опита да излъже Рилски спортист на 1-ви април.

 

Балкан влезе на терена в собствената „Арена Ботевград“ с червени чорапи, за да дразни противника от Левски и започна ударно двубоя със серия 14-0. За три минути ботевградчани нанизаха 14 точки без нито една за Левски, а тарторът на лудориите в отбора Иван Лилов диктуваше играта като отбеляза 10 от тях. Последва таймаут за Константин Папазов, който трябваше да успокои обстановката в отбора на „сините“, а след него Митко Ангелов влезе в игра и като опитно оръжие веднага се разписа, за да открие резултата. Последваха обаче две поредни тройки на капитана Павел Маринов и разликата нарасна на 16 точки. Домакините от Ботевград продължиха с агресивна защита и не позволиха на своя съперник да отиграе добре своите нападения. Гостите от своя страна не спираха да грешат. Последва нова канонада от тройки в Ботевград  - две на Мартин Маринов и една на Лилов, а разликата за ботевградчани нарасна на 20 точки.   През втория период Левски започна да играе по-добре и да намалява постепенно разликата. Силно се включи гардът Деян Карамфилов, който намали до 10 при 46-36, но на почивката двата отбора излязоха при резултат 50-36 в полза на Балкан.

 

Домакините от Ботевград започнаха силно и второто полувреме с нова серия от 9-0 за четири минути игра. Павел Маринов се включи силно, за да направи преднината на своя тим над 25 точки, а Левски показа доста слаба игра и през третия период. "Сините" изиграха най-силно последната част, но разликата в полза на ботевградчани бе твърде голяма и точният мерник от тройката на Мартин Маринов не позволи да се случи нещо по-различно на паркета в Ботевград.

 

Домакините показаха по-добър процент на стрелба от своя съперник и извършиха 7 блока срещу нито един на Левски. Три от тях бяха на центъра Николай Върбанов, за който това беше първи мач срещу бившия му отбор с екипа на Балкан.

 

Иван Лилов бе най-резултатен за ботевградчани като записа на сметката си 24 точки, 5 откраднати, 4 борби и 4 асистенции. Капитанът Павел Маринов добави 17 точки и направи 7 асистенции, а 16 отбеляза Мартин Маринов , от които 4-5 (81%) от линията за три точки. Вукота Павич се отчете с 10 за успеха.

 

За Левски над всички за пореден път бе капитанът Павел Иванов с 21 точки и 7 асистенции, а толкова отбеляза и Димитър Ангелов, който също игра силно. Алекс Симеонов завърши с 11 точки и 9 борби, но бе доста под представянето му до момента през сезона. 10 точки и 7 асистенции добави гардът Деян Карамфилов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи