Балкан победи Черноморец с 50 точки разлика


Балкан победи Черноморец с 50 точки разлика
(сн. lap.bg)
21-03-2015 20:29

Ботевградчани с убедителен успех като гост

 

Балкан записа очаквана победа като гост на Черноморец Бургас в мач от 23-ти кръг на НБЛ. Ботевградчани заковаха 50 точки разлика като спечелиха със 110-60 в морския град. Домакините поведоха в началото на двубоя, но само до средата на първия период, а след него Балкан взе изцяло контрол в мача и спечели убедително двубоя. Така до момента тимът на Влада Вукойчич запази втора позиция във временното класиране с 16 победи и 5 поражения, а бургазлии са осми с актив от 2 успеха и 18 загуби. Заради мача на звездите, който ще бъде на 29 март в Ямбол, следващият кръг се отлага за 4 април. В дербито от 23-ти кръг на НБЛ Балкан посреща у дома Черно море Порт Варна, а Черноморец гостува на Рилски спортист в Самоков.

 

Мачът започна оспорвано като на моменти в началото домакините имаха аванс. В края на първия период обаче, ботевградчани дадоха ход на нещата със серия 11-0 и от там поеха изцяло контрола в двубоя. След 10 минути те вече имаха двуцифрена преднина,а втория период се оказа още по-решаващ. Тимът на Влада Вукойчич наниза цели 34 точки като допусна само 9 на своя съперник и направи разликата над 30 точки още на полувремето. Така след почивката нещата вървяха съвсем в друга посока и разликата постепенно нарастваше. След 30 минути тя бе почти 40 точки, а след последния съдийски сигнал достигна 50. 

 

Гостите от Ботевград показаха по-добър процент от стрелба и превъзхожда своя съперник почти всички показатели. Единтсвено от наказателната линия тимът на Бургас на бе по-добър. Ботевградчани овладяха 22 борби повече от Черноморец и извършиха доста по-малко грешки от тях. Така след края Балкан имат реализирани 29 точки в следствие от грешки на своя противник, докато Бургазлии само 4 такива.

 

Всички състезатели от Балкан влязоха в игра. Капитанът Павел Маринов бе над всички с 20 точки за 20 минути игра в зала "Бойчо Брънзов". 19 точки и 7 асистенции записа Иван Лилов, който направи втори пореден силен мач. Гардът на ботевградчани бе безпощаден от тройката и наниза 5-8 (62%) от линията за три точки. Мартин Маринов се отчете с 15 за успеха на Балкан, а центърът Милан Милованович завърши с дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби.

 

За Черноморец Бургас  Деян Биелич направи страхотен мач като реализира 25 точки и овладя 15 борби. Константин Коев добави 15 точки, но извърши 7 грешки. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Черноморец Бургас
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи