Рилски спортист се измъчи в Куманово, но се класира на полуфинал в ЕВРОХОЛД Балканска лига


Рилски спортист се измъчи в Куманово, но се класира на полуфинал в ЕВРОХОЛД Балканска лига
24-03-2015 22:12

Самоковци загубиха след продължение, но авансът в предишния двубой им проправи път по-напред

 

Рилски спортист загуби от Куманово 2009 след драматично продължение във втория мач от четвъртфинала, но се класира на полуфинал в турнира на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Тимът на Росен Барчовски отстъпи с 12 точки в редовното време при 100-88, но тъй като в първия двубой спечели точно с толкова, се стигна до продължение. В него самоковци успяха да стопят двуцифрената разлика и загубиха само с 6 точки при 107-101, което ги класира на полуфинал в турнира. Причината за продължението е, че форматът в този етап от турнира включваше два мача на разменено гостуване, като се зачитаха отбелязаните точки и в двата. Самоковци ще срещнат на полуфинал КБ Пея.

 

Рилски започна уверено двубоя и след силно включване на Джулиън Норфлийт поведе убедително още в средата на първия период с 10 точки. Постепенно обаче, домакините от Куманово намалиха изоставането си, а след първата част тимът на Росен Барчовски имаше аванс от 5 точки. Македонският тим започна силно втората част със серия 9-2, за да обърне в резултата при 32-30. Тройка и кош на Джулиън Норфлийт и Златин Георгиев отново обаче върнаха самоковци в мача. Те запазиха известна преднина през по-голямата част от втория период, но в края допуснаха доста грешки и серия на Куманото от 8-0 отново ги лиши от аванс. Така на почивката Рилецо изоставаше с 4 точки при 44-48.

 

Домакините от Македония започнаха по-добре и второто полувреме, докато нападението на Рилецо не вървеше никак добре. Те играеха доста по-силно и със серия 11-3 излязоха напред с 12 точки. На моменти Рилецо намали значително разликата и започнаха последния период с пасив от 7 точки. Гостите натрупаха доста лични нарушения. В средата на последния период бе отсъден умишлен фаул на Жарко Ракочевич, а след него разликата доста нарасна и за първи път стана 16 точки при 92-76. Така до края Куманово 2009 задържа двуцифрена преднина. В последните секунди борбата на Рилски бе единствено да намали разликата, която противникът направи. След няколко успешни фаула тя падна до 9, но в последните секунди тя отново нарасна до 12. Точно толкова, с колкото Рилецо победи в Самоков. Така се стигна до драматично продължение, а в него тимът на Росен Барчовски се оказа по-добрият и спечели с 13-7 като намали пасива си само до 6 точки и това ги класира на полуфинал в турнира на ЕВРОХОЛД Балканска лига.

 

Александър Костоски бе най-резултатен за Куманово 2009 с 29 точки и 7 асистенции, а с дабъл-дабъл от 23 точки и 13 борби завърши Бранислав Джекич. Капитанът Мариян Янески се отчете със 17 точки за успеха на своя тим.

 

Невероятен мач за Рилецо изигра Джулиън Норфлийт, който наниза 25 точки, а с 22 и 8 борби се отчете центърът Жарко Ракочевич. Върнън Тейлър добави 17, Антъни Гуджино реализира 13, а капитанът Йордан Бозов отбеляза 11 .


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КУМАНОВО 2009 - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Тагове: Рилски спортист, Куманово 2009, ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи