Рилски посреща Пея в първи полуфинал в ЕВРОХОЛД Балканска лига


Рилски посреща Пея в първи полуфинал в ЕВРОХОЛД Балканска лига
31-03-2015 10:58

Самоковци ще се надяват на добър резултат преди реванша


Днес от 18.30 часа в столичната зала "Универсиада" Рилски спортист приема косовския Пея в първи полуфинал от ЕВРООХОЛД Балканска лига. Двубоят е в София, тъй като "Арена Самоков" е заета с провеждащо се първенство по волейбол.


Рилски ще търси добър резултат в мача, който да даде възможност за продължаване към финала. Рилецо направи това срещу Куманово, когато би с 12 точки в първи четвъртфинал и след това удържа съперника като гост. Сега самоковци ще разчитат да покажат същата игра и отново да зарадват фенове и ръководство с положителен резултат. Естествено лидер на тима пак ще е Данчо Бозов, а Жарко Ракочевич и Върнън Тейлър ще трябва да преодолеят здравословните си проблеми и да покажат ниво, тъй като тяхната игра ще е важна за полуфинала.


Отделно естествено Росен Барчовски ще разчита много на Гуджино, Норфлийт и Симеон Илиев, като това са шестимата играчи, които основно ще изнесат тежестта на двата мача. Включвания може да има и за Любо Киров и Александър Милов, които в дадени моменти да дават почивка на основните играчи.


Пея от своя страна идва като победител в групата от втората фаза на турнира, а и със самочувствието на носител на Купата на Косово. Доминик Уайз е най-новото попълнение на тима, който дава различен стил на игра и е класен състезател. Внимавие заслужават Албан Весели и Дрильон Хайризи, които са в тима от началото на сезона, както и гардът Джейну Рубин и центърът Йозо Бъркич. Това са основните оръжия на косоварите, които ще се борят за победа или поне за загуба с малък резултат в София.


Двубоят е от 18.30 часа и ще се предава пряко по БНТ Свят.


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи