Георги Бързаков е MVP на 19-ия кръг в А група


Георги Бързаков е MVP на 19-ия кръг в А група
31-03-2015 18:00

Георги Бързаков от Академик Пловдив е MVP на 19-ия кръг от мъжката А група в класацията на BGbasket.com. След изиграването на отложения мач между Академик Пловдив и Академик Варна в събота станаха ясни и лидерите в категориите. Бързаков записа дабъл дабъл от 17 точки и 13 борби и добави 7 асистенции, като тези показатели му донесоха и най-високия коефициент – 32. Той е най-полезен в кръга за втори път през настоящия сезон.

 

На второто място е Крис Минков от Академик София. Той също записа дабъл дабъл – 21 точки и 10 борби, като добави и 4 асистенции, а полезността му е 27.

 

Васил Михайлов от Дунав Русе заема третата позиция в класацията за кръга с коефициент 25. Той стигна до него с 19 точки, 9 борби и 4 асистенции в мача на отбора си.

 

Четвъртото място е за Георги Кръстев от Академик Пловдив, който вкара 20 точки, овладя 6 борби и добави по 3 асистенции и отнети топки за полезност 24.

 

Трима баскетболисти поделят последната пета позиция, след като имат еднакъв коефициент от 23. Това са Николай Грозев от Академик София с 19 точки, 7 борби и 2 блока, Ерик Димитров от Академик Пловдив със 17 точки, 7 отнети топки и 4 борби и Тодор Колев от Чавдар Троян с 15 точки, 8 борби и 5 асистенции.

 

Попадналият сред най-полезните Георги Кръстев е най-добър шести играч, а след него в тази класация е съотборникът му в Академик Пловдив Стефан Димитров, който записа 16 точки и 8 борби в кръга. Те му донесоха полезност 20.

 

Димитър Янчев от Шумен е най-добър реализатор с 23 точки в кръга, следван от Крис Минков с 21 и Теодор Киров от Видабаскет и Георги Кръстев с по 20.

 

Първи по борби с 14 е Андрей Иванов от Делфин, а след него с по 13 са най-полезният Георги Бързаков и Саша Топчов от ИУ Варна.

 

Милен Дудев от Академик Пловдив е над всички в класацията по асистенции с 11. Втори с 8 е Денис Петков от Чавдар Троян, а по 7 подадоха Александър Илиев от Академик София и Георги Бързаков.

 

Над всички по отнети топки е Калоян Петров от Видабаскет, който записа цели 9. 7 има Ерик Димитров, а 5 – друг баскетболист на Академик Пловдив – Данаил Христов.

 

Лидер по блокове с 2 е Николай Грозев от Академик София.


ТОП 10 НА 19-ия КРЪГ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: MVP в А група - мъже, Георги Бързаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи