Академик Благоевград с мил жест към свой съотборник


Академик Благоевград с мил жест към свой съотборник
31-03-2015 17:09

Тимът на благоевградчани подкрепи съотборника си Пламен Дончев, който вчера претърпя операция

 

Вчера, преди мач от Студентското първенство на България, момчетата на Божидар Гьорев и Николай Хаджиев изразиха подкрепата си към свой съотборник, който се контузи сериозно. В понеделник 22-годишният състезател Пламен Дончев се подложи на операция на дясната ръка след счупване на две костици, а играчите от Академик Благоевград излязоха с надпис „ С теб сме“ и потник на Пламен Дончев. По всяка вероятност контузията ще извади от игра 22-годишния състезател до края на сезона, тъй като възстановяването му ще отнеме близо шест месеца.

 

Дончев е юноша на Балкан, а в момента е студент  в Благоевград, където се състава за тима в А група, който участва и на Студентското държавно първенство. 182-сантиметровият състезател е един от лидерите на Академик Благоевград като за 14 мача в първенството записа средно по 10,4 точки, 3 борби и 2.1 асистенции.

 

До момента тимът на Божидар Гьорев заема трето място в класирането на А група с актив от 14 победи и 4 загуби. В следващия кръг на 5-ти април предстои важен мач на играчите от югозападния университет, които гостуват на друг от лидерите – Дунав Русе


Тагове: Пламен Дончев, А група - мъже, Академик Благоевград
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи