Еторе Месина поема за кратко българския национален отбор


Еторе Месина поема за кратко българския национален отбор
01-04-2015 13:01

Италианският специалист води отбора ни само на турнира в Китай


Италианският легендарен треньор Еторе Месина ще води за кратко мъжкия национален отбор на България, потвърдиха за BGbasket.com от федерацията. Това ще стане на Международния турнир в Китай, на който тимът ни ще вземе участие от 12-19-ти юли. В надпреварата ще участват шест отбора, сред които и италианския национален тим, а наградата е $50.000.  До сензационната новина се стигна със съдействието на президента на БФБ Георги Глушков, който има познанство с легендарния наставник от дългия си престой си в Италия. Уговорката е специалистът да помогне на националите ни само в Китай.

 

Както е известно, в кариерата си Глушков играе дълги години в италианския Казерта, а след това и в още няколко тима на Апенините, като по-късно става и мениджър на Казерта. Именно от там датира познанството му с италианския специалист.

 

Еторе Месина е един от най-титулованите треньори в Европа, като в кариерата си има 4 титли в Евролигата, 4 титли на Италия, пет на Русия и две във ВТБ Лигата. От тази година той е част от екипа на легендария Грег Попович в тима на шампиона Сан Антонио Спърс. Месина бе и по-рано в НБА като помощник треньор в Лос Анджелис Лейкърс, а последните два сезона той бе начело на ЦСКА Москва.

 

Разбира се, това не е истина, а нашата първоаприлска шега към вас! Днес на 1-ви април светът отбелязва Международния ден на хумора и шегата и екипът на BGbasket.com реши да се позабавлява с това. Желае на своите читатели много щастие и усмивки по пътя си! Усмихвайте се на живота, за да ви се усмихва и той!

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи