ЕВРОХОЛД Балканска лига връчи плакет на Петър Георгиев


ЕВРОХОЛД Балканска лига връчи плакет на Петър Георгиев
(сн. lap.bg)
01-04-2015 14:09

От ръководството на турнира с признание за президента на Рилски спортист


ЕВРОХОЛД Балканска лига награди с плакет президента на Рилски спортист инж. Петър Георгиев. Това се случи вчера преди срещата на неговия отбор срещу косовския Пея на полуфинална фаза от турнира.


Спортният директор на надпреварата - Шай Щрикс, връчи плакета на Георгиев, чийто клуб е в лигата от създаването й, като пропуска само един сезон.


Животът на инж. Петър Георгиев е свързан с баскетбола от повече от 50 години. Той първо е състезател на Рилски спортист, след това е треньор в клуба, а от 1993-а година е и негов президент. Именно в този период са постигнати и най-големите успехи в историята на Рилски спортист, които започват през 2008 година с титлата в първото издание на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Тимът има и едно второ и трето място в турнира, както и финал и четири трети места за Купата на България. През 2013-а година Рилски завършва трети и в първенството на България, което е най-предно класиране в историята на клуба. Под ръководството на Петър Георгиев самоковската школа има 19 титли при подрастващите и общо 58 призови места.

 

През този сезон Георгиев е и президент на НБЛ.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Рилски спортист, Петър Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи