Другата страст на Пол Пиърс


Другата страст на Пол Пиърс
02-04-2015 10:57

Опитният ветеран от НБА има амбициите да докаже, че професионалните баскетболисти имат място на покер масата

 

 

"Лекото крило" Пол Пиърс вече 17-ти сезон успешно се подвизава в най-силното баскетболно първенство на планетата. Играещият за Вашингтон Уизърдс в момента 37-годишен ветеран може да се похвали с десет участия в Мача на звездите. Богатата му визитна картичка включва още шампионска титла в НБА с Бостън Селтикс през 2008 година и награда за Най-добър играч в плейофите през същата тази година. Пиърс се отличава с изключително борбен стил на игра на баскетболното игрище. Той е такъв и на масата за покер.

 

 

Изяви на зеленото сукно

 

Пол Пиърс е чест посетител на залата за покер във Фоксуудс, Кънектикът, където развива уменията си в игрите с чипове и карти. През миналото лято обаче без да привлича особено внимание, с качулка и слънчеви очила, той се осмели да премери сили с най-добрите в света на покера на Световните покер серии (WSOP) в Лас Вегас. Участието му в турнира за 10 млн. щатски долара никак не мина незабелязано.

 

 

Противно на очакванията, Пиърс достигна до третия ден на WSOP и дори беше в изгодна позиция да продължи още по-напред. Рекордьорът по тройки на Бостън за всички времена се превърна в звезда на престижната хазартна надпревара и даде куп интервюта за много от медиите, отразяващи събитието.

 

 

Различните видове покери игри, независимо дали се практикуват на маса или онлайн, изискват солидни умения, дисциплина и фокус. Като професионален баскетболен играч на Пол Пиърс не му лиспват последните две качества. Върху първото от тях- специфичните покер умения, той не е спрял да работи през последните повече от десет години. Един от начините, по който го прави, е да играе Full Tilt покер.


По време на WSOP Пиърс сподели, че е натрупал много ценен опит, състезавайки се с най-добрите в света. Той получи няколко полезни съвета относно покер стратегиите от пожъналия немалко успехи на зеленото сукно Дуайт Пилгрим. Баскетболната звезда се учи в движение и го прави със забележителна скорост.


 

Бъдещият член на Залата на славата на НБА не крие амбициите си един ден да бъде удостоен със същото отличие на Световните покер серии в Лас Вегас. Той е готов да обори общоприетото схващане, че професионалните баскетболисти не са добри в игрите на покер. Но засега не бърза да го прави, тъй като все още трупа умения и опит.

 

 

Пол Пиърс твърди, че изявите в покера са му донесли позитиви в други важни сфери на неговия живот. В нажежената обстановка около зеленото сукно "лекия гард" разкрива, че е калил търпението си и е развил солидни стратегически умения. Всичко това му помага да бъде по-добър както на баскетболното игрище, така и в ежедневието.

 

 

Пиърс не пропуска да практикува покер уменията си със своите съотборници по време на дългите пътувания, съпътстващи всеки отбор от НБА. В интервю по време на WSOP той сподели, че с най-добри хазартни умения сред колегите му е центъра Джейсън Колинс. Най-слабият покер играч пък е "тежкото крило" Кевин Гарнет.

 

 


Други звезди от НБА, изпробвали късмета си в WSOP

 

 

Пол Пиърс не е първият играч от най-силната баскетболна лига в света, който участва в най-голямата покер надпревара в света. Джордан Фармар, който се подвизаваше в Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс, остави отлични впечатления през 2009 година, достигайки до третия ден на WSOP. Година по-късно шампионът в НБА с Далас Маверикс Шон Мериън изпробва късмета си в хазартния супер турнир, но отпадна още след първия ден.

 

 

Докато се колебаеше дали да се върне в НБА в началото на миналата година, бившия участник в три Мача на звездите Джилберт Аренас се пусна на PokerStars Caribbean Adventure в Бахамите. Аренас бе елиминиран още в средата на първия ден след неуспешен опит за блъфиране. Той така и не се върна в баскетболната лига на САЩ и Канада, но продължава да се опитва да остави следа в света на покера.

 

 

Пол Пиърс в момента е в разгара на битките от редовния сезон в НБА. Той и съотборниците му във Вашингтон Уизардс се справят отлично до момента. "Магьосниците" са на трето място във временното подреждане в Източната конференция и уверено крачат към участие в плейофите. 37-годишният Пиърс, който има 12.8 точки средно на мач до момента, допринася много за успехите на своя тим най-вече с ценния си опит.

 

 


Мечтата е жива


Лятото обаче неизмено ще дойде, а с него и следващото издание на Световните покер серии в Лас Вегас, където победителят отново ще прибере минимум 10 млн. щатски долара. Пол Пиърс все още не е потвърдил дали ще вземе участие, но имайки предвид намеренията, които заяви през миналата година, е много вероятно да го видим отново пред вратите на Rio All-Suite Hotel&Casino.



Пол Пиърс мечтае да последва примера на никому неизвестния до лятото на 2003 година счетоводител Крис Мънимейкър, който в дебюта си в Световните покер серии през същата година грабна "лъвския пай" от надпреварата. Мънимейкър запали много хора тогава да опитат късмета си в тази игра, а същото се нядява да направи и Пиърс сред колегите от баскетболния бранш.


__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Пол Пиърс, покер, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи