Рилски падна с 2 в Косово, трофеят ще се решава в Самоков


Рилски падна с 2 в Косово, трофеят ще се решава в Самоков
(сн. lap.bg)
21-04-2015 21:13

Рилски спортист загуби с 2 точки гостуването си на Сигал Прищина в първи финален мач от ЕВРОХОЛД Балканска лига. Самоковци паднаха със 72-74 след добър мач, като водеха през повечето време. В края нашите успяха да оставят разликата малка и така трофеят в турнира ще се решава на 29 април в Самоков.

 

С три коша на Върнън Тейлър в началото Рилски съумя да влезе добре в мача и да бъде близо до домакините. В един момент самоковци дори излязоха напред, а с добри минути на Тейлър и Ракочевич те държаха аванс. С тройка на американеца в последната секунда на първата част пък, самоковци дори дръпнаха с 6 точки.


Рилецо вкара и първите 5 от втората част, с което дръпна с двуцифрена разлика. По-късно Сигал отговори със серия от 8-0 и намали, но във важен момент Дарин Иванов вкара тройка и поуспокои съотборниците си. Гостите запазиха преднината си, но точно преди почивката Сигал вкара тройка и разликата бе 5 след 20 минути игра.

 

Малко след началото на второто полувреме домакините изравниха, но Рилски взе нов аванс след тройка на Бозов. При две минути до края на третата част Сигал пак успя да изравни, след което и двата тима направиха няколко грешки, но в крайна сметка след преди последната четвърт Рилецо бе напред с 1.


Тя обаче тръгна много лошо за самоковци, които в първите 3.30 минути не можаха да вкарат точка. Сигал от друга страна направи серия от 9-0 и взе аванс от 8 точки, а това посъбуди и феновете. Ракочевич спря серията на домакините с кош, но пък те отговориха с тройка. Все пак в следващата атака имаше неспортсменско нарушение срещу Ракочевич, а Рилски се възползва и вкара пет точки. Последва и тройка на Норфлийт за пасив от само една, но Бавчич веднага я върна. Последваха още два коша за тях, но самоковци не се предадоха и при 1.31 свалиха само на 2 точки. Това се оказа и последното отбелязване в мача, тъй като след това и двата тима пропускаха.

 

С 21 точки и 9 борби за гостите завърши Жарко Ракочевич. С 20 точки след силно начало се отчете Върнън Тейлър, а Данчо Бозов добави 12 и 6 асистенции.


За домакините с 23 точки и 8 борби е Един Бавчич, а Дардан Бериша добави 18 точки.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИГАЛ ПРИЩИНА - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Тагове: Сигал Прищина, Рилски спортист, ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи