НАЛБ отново организира турнир за купата


НАЛБ отново организира турнир за купата
24-04-2015 22:08

През месеците юни и юли ще се проведе традиционният турнир за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015.

В борбата за купата на НАЛБ могат да се включат както отбори, които са участвали в НАЛБ до момента, така и нови за лигата тимове. В надпреварата могат да участват и състезатели, които никога досега не са играли в НАЛБ. Турнирът за купата на НАЛБ е съвсем отделен турнир и няма общо с първенството на НАЛБ, което се играе в момента.

 

Турнирът за купата на НАЛБ ще стартира на 6 юни 2015 година. Първенството завършва на 20 или 21 юни (в зависимост от това дали ще се играят 2 или 3 финални мача). След 17 май обаче в първенството продължават да играят единствено отборите в топ 4. Те биха се включили в турнира за купата на по-късен етап в зависимост от конкретната схема за самия турнир.

 

Схемата, по която ще се играе турнирът, ще бъде уточнена в зависимост от броя на записалите се отбори. Имайки предвид очаквания сериозен интерес, доста вероятно е да се играе на директни елиминации. Преди финалния мач на турнира пък ще има и конкурси, каквито се провеждат по време на Мача на звездите – за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и по забивки.

 

Абсолютно всички условия, създадени и развити по времето на първенството, ще бъдат актуални и за турнира за купата. Всички срещи от турнира ще се провеждат в зала Овергаз Арена.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: НАЛБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи