Дунав 8806 взе максимума в Бургас, на победа е от четвърта поредна титла


Дунав 8806 взе максимума в Бургас, на победа е от четвърта поредна титла
(сн. lap.bg)
24-04-2015 19:50

Дунав 8806 е на победа от четвърта поредна титла в НБЛ-жени, а следващите два мача от финалната серия срещу Нефтохимик 2010 са в Русе. Днес баскетболистките на Георги Божков взеха втора победа като гости на бургазлийки. Действащите шампионки победиха със 72-66 и заличиха домакинското предимство на съперника, като ще имат две поредни възможности да спечелят титлата пред собствена публика. Резултатът в серията е 2-0 победи, а следващата среща, която може и да е последна за сезона, е на 27-и април (понеделник) в зала „Дунав”. Евентуален четвърти мач също ще бъде в Русе. Ако пък се стигне до пета решителна среща, серията ще се върне в Бургас.

 

Още в първите минути Нефтохимик поведе с 2-3 точки и се задържа напред в резултата, но най-голямата разлика през първата част беше едва 7 точки. До края й русенки се приближиха на 4, а след серия от 6-0 в началото на втория период поведоха за първи път в мача. В последните 8 минути от първото полувреме разликата не надвиши 3 точки, а в края му резултатът беше равен – 39-39. Отборите продължиха да са изключително равностойни и след подновяването на играта, а след няколко обрата през третия период Дунав поведе с 2. Гостите успяха да задържат малък аванс през цялата последна десетка, а 2 минути преди края разликата беше едва 3 точки. След кош на Жаклин Златанова домакините пропуснаха няколко стрелби, след което Златанова застана на наказателната линия и направи разликата 7 точки. Нефтохимик 2010 имаше само 3 точки в последните 5 минути и половина от мача.

 

За победителките дабъл дабъл от 17 точки и 10 борби регистрира Жаклин Златанова, 13 точки плюс 5 асистенции и 4 борби добави Радостина Димитрова, а с 11 и 7 борби се отчете Кристина Сантяго.

 

За домакините 21 точки наниза Драгана Гобелич, а с 12 и 6 борби се отчете Шарел Алън.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НЕФТОХИМИК 2010 - ДУНАВ 8806

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-ЖЕНИ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Нефтохимик 2010, Дунав 8806, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи