MVP на Купа БФБ Станислав Цонков: Показахме класа и характер след почивката


MVP на Купа БФБ Станислав Цонков: Показахме класа и характер след почивката
(сн. lap.bg)
25-04-2015 11:02

Повече от заслужено Станислав Цонков бе избран за Най-полезен играч на Финалната осмица за Купата на БФБ. Гардът на победителя ИУ Варна записа 33 точки и 12 борби във финала срещу Дунав Русе, а като цяло и в трите мача бе лидер на тима. Ето и неговите думи след успеха в Благоевград:

"Дунав са много силен отбор, с много класни състезатели за А група. Те вкараха доста стрелби, които обаче бяха отворени. В началото ни куцаше защитата. След това я пооправихме, вкарахме и ние отворени стрелби, вдигнахме настроението. По едно време, когато ни поведоха, леко се отчаяхме, но след това с достатъчно енергия и мотивация успяхме да се върнем. Най-радостното е, че спечелихме мача, показахме много висока класа и много голям характер през второто полувреме. 

Мачовете в А група са опит, обогатявам се допълнително. НБЛ е на доста по-високо ниво, но никога не е излишно да трупаш повече опит. Чувствам се горд, че съм MVP, но за мен тези награди не са само мои. Всички индивидуални награди, които съм получавал, както и тези в момента, ако не са моите съотборници няма как да се случат. Благодаря им.

Надявам се да имам сили за мача с Лукойл Академик. Ще играем на 100%. Те са най-силният отбор и с най-добра селекция в лигата. Надяваме се да покажем добра игра и да се възползваме от шансовете си. Този мач може да ни помогне за класирането, така че излизаме на 100% за победа."


Тагове: Купа БФБ, ИУ Варна, Станислав Цонков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи