Йордан Янков: Умората си каза думата


Йордан Янков: Умората си каза думата
25-04-2015 22:01

Рилски спортист зае четвърто място в турнира за Купата на БФБ и поднесоха истинска изненада на останалите отборите от А група. След като самоковци завършиха на осмо място в първенството в първия ден от турнира те отстраниха на четвъртфинал вицешампиона и домакин на турнира Академик Благоевград. След това самоковци изпуснаха Дунав Русе, а на финала загубиха и от Академик Пловдив.

 

Ето какво каза след турнира старши-треньорът на самоковци Йордан Янков:

 

„Да спечелим третото място не ни достигна това, че повечето момчета, които стоят на терена , бяха Дарин Иванов, Александър Милов, Денис Иванов и Адриян Секулов. И в трите мача те стоят над 30 минути. Както и да го погледнем, не се играе баскетбол така, но нямамаме друг избор и няма как да се закачим в тези два мача. Не мога да кажа, че съм очаквал повече от другите момчета. Знам какви са им възможностите, знам и че всеки един от тях, може да влезе и да направи нещо полезно за отбора. Вчера не се получи по една или друга причина, но не мога да им се сърдя. Те са малки, това за тях е опит и мисля, че това място е добре за нас. Сега мисля, че не ме удовлетворява четвъртото място, но, ако бяхте ме питали в началото на турнира, щях да кажа, че това място е перфектно за нас.

 

Искам да кажа още, че който и от трите отбора - Дунав, Академик Пловдив и Академик Благоевград, да ни се беше паднал първи, очаквах да победим. С течение на турнира обаче, умората си каза думата. Не мога да не поздравя треньорите на другите отбори . Свършили са си работата. Справиха се с нашите оръжия в защита и ги поздравявам за успехите.

 

Мисля, че това, което ни помогна най-много на турнира, бе зоновата преса и зоната на половин игрище. Това е и, което изненада отбора на Благоевград. В тази зала всеки казва, че се вкарва трудно. Ние не сме идвали от пет месеца тук, обаче вкарвахме. Не знам. Може би е психология, но това е, което ни помогна.“ 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+



Тагове: А група - мъже, Купа БФБ, Рилски спортист - 2, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи