Георги Глушков: Първенството на А група бе интересно щом 50 процента от мачовете завършваха с разлика до 5 точки


Георги Глушков: Първенството на А група бе интересно щом 50 процента от мачовете завършваха с разлика до 5 точки
26-04-2015 14:09

Преди два дни завърши шестото издание от турнира за Купата на БФБ. Отборът на Икономическия университет, който стана шампион в А група, спечели златно отличие за втора поредна година. Варненци надиграха на финала Дунав Русе, а трети остана Академик Пловдив, който в последния двубой се наложи над Рилски спортист.


Ето какво каза пред BGbasket.com след турнира президентът на БФБ Георги Глушков:


„Тази година участваха осем отбора. Направихме го с формата на НБЛ, защото смятаме, че така става по-добро и интересно състезание. Видяхте, че в първия ден мачовете завършиха с малка разлика и имаше истинска надпревара, а финалът беше един истински финал. Получи се сериозен двубой. Мога да кажа, че и съдиите бяха от най-добрите съдии и успяха да се справят. И двата отбора играха цял мач. Това е спортът. Икономическия университет от Варна бяха назад в резултата цял мач и чак в 36-та минута поведоха. В общи линии играха 40 минути. Докато Русе игра 38 минути, защото не успяха да вкарат кош в последните минути.

 

Хареса ми отборът на Рилски спортист, въпреки, че са нисък отбор. Имат две добри много млади момчета на 16 години и това е хубаво, защото на мен идеята ми беше, че тези, които са добри на 16 и 17 години, трябва да играят в А група, за да може да се развиват. Това ми е била идеята на тази А група, както и да има повече отбори.  

 

Тази година като цяло А група се представи добре. Горе долу петдесет процента от мачовете завършват с разлика до 5 точки, което означава, че първенството е било интересно. Ако бяха само 10%  може да кажем, че  всеки един от 10-те са бил вързани, а така половината мачове са били с особен залог.“

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: А група - мъже, Купа БФБ, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи