БФБ награди Марин Романски за 70-годишния му юбилей


БФБ награди Марин Романски за 70-годишния му юбилей
(сн. lap.bg)
26-04-2015 18:11 | botevgrad.com

Президентът на БФБ Георги Глушков награди един от големите играчи от първото златно поколение на Балкан и националния отбор - Марин Романски, който преди месец навърши 70 години. По този повод той бе почетен подобаващо от Българската федерация по баскетбол.

 

Преди началото на мача между Балкан и Рилски спортист Марин Романски получи почетен плакет, който му бе връчен от президента на централата Георги Глушков. Освен това му бяха подарени и двата тома от Първия аламанах на българския баскетбол.

 

Романски стана на 70 на 8 март. Закъснението с връчването на наградите се дължеше да отсъствието му от България - той посрещна рождения си ден със семейството на дъщеря си, която живее в САЩ.

 

Припомняме, че Марин Романски бе част от шампионския отбор на Балкан, който през 1974 година стана първият тим, изнесъл трофея извън столицата. Цялата му славна кариера премина именно в отбора от родния му Ботевград. Той бе и дългогодишен състезател на националния тим на България, като на европейския шампионат през 1975 година в тогавашна Югославия бе определен за най-добър защитник.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: БФБ, Марин Романски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи