Кристиян Ставрев получи пълна стипендия за американски колеж


Кристиян Ставрев получи пълна стипендия за американски колеж
28-04-2015 13:48

Младият български баскетболист Кристиян Ставрев ще продължи да учи и играе в американския Gillette Junior College в щата Уайоминг. Ставрев, който в момента е във Великобритания, получи пълна стипендия за сезон 2015/2016 отвъд океана.

 

Кристиян Ставрев записа много сериозен прогрес в колежа си Майърскох през тази година и дори влезе в състава на мъжкия отбор Манчестър Джайънтс. „Моята мечта винаги е била да играя колежански баскетбол в САЩ и подписването с Gilette е наистина голяма възможност за мен да се развия като играч”, каза Ставрев. Той е вторият възпитаник на Майърскох, който отива в същия колеж, а ето какво каза той за съотборника си Ърл Ръсел, с който също ще замине в САЩ от следващия сезон: „С Ърл сме добри приятели както на терена, така и извън него. Приятно е да играя с него и съм доволен, че ще бъдем съотборници поне още година.”

 

„Надявам се да мога да помогна на отбора. Ще бъда пълен с енергия и готов да направя каквото мога в нападение и в защита. Наистина съм развълнуван за бъдещето”, добави Ставрев.

 

Ето какво каза и треньорът на Кристиян във Великобритания: „Кико има потенциал да отиде далеч напред в баскетбола. Мисля, че Gilette ще му даде шанс да се издигне до по-високо ниво. Да имаме двама играчи от нашия отбор, които получават пълни стипендии за един и същи колеж е страхотно и не се съмнявам, че и двамата ще постигнат успехи.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Кристиян Ставрев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи