Шай Щрикс: Един успешен седми сезон


Шай Щрикс: Един успешен седми сезон
03-05-2015 20:57

Преди няколко дни завърши седмият сезон на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Това беше още един дълъг и интересен сезон, който завърши с добра и позитивна атмосфера на финала в Самоков. Ето думите на Спортния директор на турнира - Шай Щрикс, след края на сезона:

"Поздравления - имаме нов шампион на Балканската лига и това е КБ Сигал Прищина!

Миналата сряда завършихме седмият сезон на ЕВРОХОЛД Балканска лига, а титлата отиде при най-добрият отбор този сезон - Сигал Прищина. През целия сезон те играха здрав и добър баскетбол с почти перфектна организация. Сътрудничеството с лигата, уважението и гостоприемството към другите отбори, към съдиите и екипа на Балканската лига, бяха на много добро ниво. Това е голямо постижение за всички хора свързани с клуба и с баскетбола в Косово.

Всички останали клубове показаха силно и високо ниво на баскетбол, а ние имахме много интересни мачове през сезона. Повечето отбори предоставиха много добри условия и уважаваха своите опоненти, съдии и ръководството на Балканската лига.

Много местни играчи имаха възможността да покажат, че ние в региона имаме страхотни играчи, а те имат нужда просто да получат възможността да го покажат на света.

По време на сезон № 7, ние, баскетболният свят, видяхме, че имаме качествена и силна лига. Всички мачове бяха предавани или по телевизията (70%) или в интернет по Sportmedia.tv, а последните етапи на състезанието хиляди баскетболни фенове имаха възможността да наблюдават мачовете.

От понеделник нашата работа е да подготвим осмият сезон да бъде по-добър и дори по-интересен, да намерим начин да предоставим същото високо ниво на баскетбол и по-добра организация на всички клубове, които ще играят в Балканската лига през сезон 2015/2016.

На 28 май годишното Общо събрание на Балканската лига ще се проведе заедно с представители на федерациите-членки на лигата. То ще се състои в Прищина, като федерацията на Косово вече ще бъде официален член на Борда на лигата, след като бе официално бе приета за член на ФИБА през месец март.

Ние ще представим нови идеи и няколко други условия, които ще ни помогнат да надградим нивото на организация и на баскетбол през следващия сезон.

Системата ще остане същата. Базовият календар (в пълно сътрудничество с местните федерации) ще остане същият. Надяваме се да имаме 12 отбора в лигата (календарът няма да се промени) и бихме желали да добавим поне още една страна и да имаме 7 държави и 7 федерации членки на Балканската лига.

Имаме някои идеи как да подкрепяме нивото на баскетболи с промяна на правилата относно местните играчи, европейците и тези, които нямат европейски паспорт.

Друга идея, която ще бъде дискутирана на Общото събрание е проектът на ФИБА 3х3, като има шанс такъв проект да бъде осъществен от следващия сезон и в Балканската лига.

Тук е мястото и да пожелая на всички клубове успех в местните им първенства. Нядавам се опитът от силния сезон в лигата да им е дал нужната подкрепа, за да постигнат най-добрият възможен резултат.

Ще се видим през следващия сезон!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи