Стефан Михайлов: Единственото общо между баскетбола в Евролигата и НБЛ е, че се играе с една марка топки


Стефан Михайлов: Единственото общо между баскетбола в Евролигата и НБЛ е, че се играе с една марка топки
(сн. euroleague.net)
22-05-2015 10:18

Стефан Михайлов бе един от българите, които имаха шанс и удоволствие да гледат Файнъл 4 на Евролигата, който се проведе в Мадрид. По този повод BGbasket.com се свърза с него, за да разкаже впечатленията си и да ни обясни накратко какво е да си на такова събитие. Михайлов дори е разбрал и какво е общото между баскетболът в Евролигата и този в България:

"Единственото общо между Евролигата и НБЛ е, че се играе с топки Spalding, но тази там струва 250 лева, а тази тук 52. Дори и така обаче разликата си личи колко е голяма. Иначе всичко друго е много различно и ние сме доста доста далеч. Дори на юношите имаше по 3 500 човека в залата, което е показателно.

За пореден път Олимпиакос показа невероятен характер. Гърците не бяха фаворит за достигане до финала, но Спанулис имаше страхотни отигравания в последната част. 

В Мадрид имаше гостуващи фенове и от трите държави - Русия, Турция и Гърция, а обстановката беше културна. Наистина се игра много силен баскетбол. Отборите са така структурирани, че всеки един играч може да ти реши мача. Пример е Реал Мадрид, където единият път бе Андрес Ночони, а след това Джейси Керъл. 

Второто полувреме на Фенербахче срещу ЦСКА в мача за третото място пък бе феноменално, но заради грешка на Неманя Белица не можаха да бият. Тук трябва да се отбележи и какво направи Желко Обрадович. Той започна и двата мача с роденият през 1995-а година Кенан Сипахи като титуляр. Това може да послужи като пример за всеки един треньор и съответно всеки да си направи изводите относно налагането на млади играчи. Фенерите не можаха да спрат Айон в първия мач, като мексиканецът направи един от най-добрите си мачове през сезона.

За отбелязване естествено са и трите минути на Джейси Керъл във финала. Американецът вкара 11 поредни точки, с които спря устрема на Олимпиакос и успокои съотборниците си.

Имаше много легенди сред публиката, като гостуваха основно бивши играчи на Реал. Въобще целият Мадрид бе превърнат в баскетболен център и бе наистина изумително.

Мога също така да кажа и, че двата отбора, които играха финал при юношите - Реал Мадрид и Цървена Звезда, съвсем спокойно биха се борили за предни места в класирането на българската НБЛ."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи