Влада Вукойчич: Искаме да изиграем най-добрите си мачове сега


Влада Вукойчич: Искаме да изиграем най-добрите си мачове сега
(сн. lap.bg)
22-05-2015 18:58

Балкан излиза утре в първи финален двубой от НБЛ. От 18.00 часа тимът гостува на Лукойл Академик в Правец, а това е първи финал за ботевградчани от 2008-а година насам. BGbasket.com се свърза с наставника на тима Влада Вукойчич, който каза как са нещата в отбора 24 часа преди началото на серията:

"Борихме се да стигнем до край и се борихме да играем финал. Практически сега всичко ще се решава в рамките на 7 до 10 дни, в зависимост дали са три, четири или пет мача. Желанието ни е да изиграем най-добрите си срещи накрая и ако това е достатъчно да спечелим, то ще бъде отлично. Ако ли пък не, то ще останем доволни, че сме изиграли най-добрите си мачове в края на сезона.

Има физическа умора. Играхме осем мача за 21 дни в плейофите, така че е нормално. Да бяхме били по-рано, можеше да имаме повече почивка, но така са нещата. Имахме и някои контузии в плейофите, трябваше да променяме някои неща, така че няма как да има умора. Мисля обаче, че преди финал всеки трябва да се опита да даде малко повече и да се опита да победи тази умора и това да не повлия на нашата игра и съответно на резултата.

Мисля, че няма напрежение у играчите предвид всичко, което става, а и не мисля, че би трябвало да има. От друга страна това е финал и има друг вид голямо напрежение, но и голяма мотивация. Мисля обаче, че не трябва да се мисли за друго, когато излизаме на терена. Трябва да си мислим само за нашите задачи в нападение и защита, докато другите неща са работа на други хора и ние трябва да решаваме резултата на баскетболното поле."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Влада Вукойчич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи