Официално: Коби Браянт приключва кариерата си следващия сезон


Официално: Коби Браянт приключва кариерата си следващия сезон
23-05-2015 10:02

Генералният мениджър на ЛА Лейкърс Мич Къпчак призна, че следващият сезон ще бъде последен за суперзвездата на НБА Коби Браянт. Петкратния шампион в НБА загатна за това още преди година, а снощи потвърди новината и в социалните мрежи.

 

Ето какво написа късно снощи в профила си в социалната мрежа Twitter звездата на Лейкърс Коби Бранят: . „Следващият сезон на този етап за мен ще бъде последен. Обясних това пред медиите и преди месец като нищо в решението ми не се е променило до сега.”


На 29 януари тази година Коби приключи по-рано сезона като това бе трети пореден сезон, който той приключва преждевременно. Причината бе операция на рамото заради мускулно разкъсване. Звездата на Лейкърс пропусна плейофите през 2013-а със скъсан ахилес, а през миналия игра в едва шест мача. Този сезон Коби взе участие 35 мача като записа средно на мач по 22.3 точки, 5.7 борби и 5.6 асистенции.

 

Очаква се последният договор на Коби да бъде рекорден в историята на НБА - $25 млн. Това ще бъде и неговият 20-ти сезон с Лос Анджелис Лейкърс. Браянт ще завърши кариерата и на 37-годишна възраст. Той бе избран в драфта на НБА през 1996 г. под №13 от Шарлът Хорнетс, но след това попада в Лейкърс, където остава и до днес.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коби Браянт, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи