Симеон Варчев: Шансовете на Черно море срещу Рилски спортист са 50/50


Симеон Варчев: Шансовете на Черно море срещу Рилски спортист са 50/50
(сн. lap.bg)
23-05-2015 10:29 | chernomore.eu

Днес започва финалната серия в НБЛ. В спора за третото място един срещу друг ще се изправят Носителят на Купата Черно море Порт Варна и Рилски спортист. В серията се играе до 2 победи от три мача, а първият двубой е от 18:00 часа в „Арена Самоков“.

Ето какво каза преди началото на двубоите заместник председателят на Черно море порт Варна Симеон Варчев:


„Шансовете на Черно море Порт Варна срещу Рилски спортист в спора за третото място в първенството са 50 на 50. Гледах внимателно отбора на Рилски спортист и според мен те имат същите проблеми като нас – събрани са много добри играчи, а не играят достатъчно добре като отбор". Това коментира пред клубния сайт преди първата среща от спора за бронзовите медали в първенството между Рилски спортист и Черно море Порт Варна вицепрезидентът на варненския клуб Симеон Варчев.

Според него Рилски спортист има по-добри баскетболисти отколкото Балкан, но Балкан се класира за финала, а Рилски спортист не. Варчев каза, че очакванията му са били Рилски спортист да елиминира Балкан на полуфинала.

 

В отбора на Черно море порт Варна се работи по пренастройка от очаквания за финал към спор за третото място. Варчев е категоричен, че Черно море Порт Варна ще се бори да вземе бронзовите медали в първенството. Според него варненският тим няма предимство пред Рилски спортист заради това, че отборът от Самоков изигра пет мача в полуфинала срещу Балкан. Той смята, че играчите на Рилски спортист има достатъчно време да си починат за първата среща от спора за бронзовите медали.

 

Варчев коментира, че има разлика когато се играе в Ботевград и в Самоков. „Ботевград е един жестоко баскетболен град, докато Самоков, въпреки желанието на Петър Георгиев, не успяха да го превърнат в един истински баскетболен град”, каза Варчев.

Милян Пупович ще играе отново на инжекции в първата среща между Рилски спортист и Черно море порт Варна в събота. "Травмата на Пупович е много неприятна, продължи дълго и играчът се нуждае от много дълга почивка. Това не може да стане, така че състезателят ще играе отново с обезболяващи инжекции”, каза още Варчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Симеон Варчев, НБЛ-мъже, Черно море Порт Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи