Истински баскетболен празник в центъра на София се провежда в момента (СНИМКИ)


Истински баскетболен празник в центъра на София се провежда в момента (СНИМКИ)
23-05-2015 15:02

Днес в столицата се провежда невероятен баскетболен празник в центъра на София.


Целият уикенд около Деня на славянската писменост ще бъде наситен с много емоции за всички фенове на баскетбола. От сутринта десетки деца са изпълнили площада до националния стадион и се забавляват истински на турнирите 3х3. Може да видите снимки от турнира малко по-надолу, предоставени от Румен Рамунски. В момента има лек дъжд, който винаги се опитва да попречи на турнира, но, ако той продължи по-дълго, е възможно мачовете да се преместят в зала "Румен Пейчев".

 

Днес и утре на паркинга зад стадион „Васил Левски“  си организират среща едни от най-добрите баскетболисти във формат 3х3 от всички възрасти. Днес от 10.00 часа започна надпреварата в груповата фаза при подрастващите, като всички клубове от София изпратиха свои възпитаници във възрастовите групи до 12, до 14 и до 19 години при юношите и девойките. Проведеният шампионат ще има статут на Градско първенство на столицата и се организира съвместно с Българска Федерация Баскетбол.

 

Утре в неделя ще бъде кулминацията на празника, който Столична община организира пилотно по случай избора на София за Европейски град на спорта през 2018. Към баскетбола ще се присъединят демонстрации и състезания по още 6 вида спорт: скейт, блейд, BMX, колоездене, катерене и лека атлетика.

 

На 24 май ще се играят финалните фази на турнирите при подрастващите. Черешката на тортата в неделя разбира се ще бъде турнирът за мъже над 18, който ще бъде и първото събитие от веригата на Столичната 3х3 лига за това лято. Неговото начало ще бъде дадено в 14.00.

 

 


 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи