Стеф Къри изведе Голдън Стейт до 3-0 в серията и вече е на победа от финал


Стеф Къри изведе Голдън Стейт до 3-0 в серията и вече е на победа от финал
(сн. USA Today)
24-05-2015 10:00

Стеф Къри наниза 40 точки и изведе Голдън Стейт до 3-0 в серията на Западната конференция. Уориърс победи Хюстън Рокетссъс 115-80 и вече на победа от финал в НБА. Следващият двубой е в понеделник вечер в Хюстън.

 

Стеф Къри отбеляза 7 тройки от 9 опита като добави към сметката си 7 асистенции и 5 борби. Така той счупи рекорд в НБА за най-много тройки в плейофите и общо 64 през редовния сезон.

Дреймънд Грийн и Клей Томпсън се отчетоха с по 17 точки за успеха. Андрю Богът реализира 12.

 

За Хюстън Джеймс Хардън отбеляза 17 точки, а 16 и 8 борби записа Джош Смит. Дуайт Хауард, който игра въпреки контузия в коляното, се отчете с дабъл-дабъл от 14 точки и 14 борби. Кори Брюър завърши с 13.

 

Уориърс започна силно двубоя и още в началото поведе убедително като на почивката вече имаше аванс от 25 точки. Хюстън започна силно третата част със серия 13-6, за да стопи малко пасива си до 50-68.  По-нататък обаче нещата не се промениха, а Стеф Къри отново взе нещата в свои ръце. Така Голдън Стейт задържа двуцифрен аванс до края на двубоя. Тимът на Стив Кър доминираше и под коша и овладя близо 20 борби повече от своя съперик. (60 срещу 39).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ХЮСТЪН РОКЕТС - ГОЛДЪН СТЕЙТ УОРИЪРС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА

__________________

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Голдън Стейт, Хюстън Рокетс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи