Страхотно начало на плейофите изведе Калоян Иванов и Трабзонспор до полуфинал в Турция


Страхотно начало на плейофите изведе Калоян Иванов и Трабзонспор до полуфинал в Турция
24-05-2015 10:32

Калоян Иванов и неговият отбор Трабзонспор направиха отлично представяне в началото на плейофите и стигнаха до полуфинал в Турското първенство. Тимът на българина срази третия тим в класирането Дарюшафака със 78-71 и спечели четвъртфиналната серия с 2-0 успеха. В първия двубой тимът на българина победи драматично след продължение, с което отне домакинското предимство на съперника.

 

Отборът на Дарюшафака завърши на трето място в редовния сезон, докато тимът на Калоян едва на шесто, но Трабзон успя да преодолее трудния си съперник и вече си осигури място на полуфинал. Там ще има не леката задача да срещне победителят от двойката Анадолу Ефес – Тюрк Телеком.

 

Калоян Иванов игра 5 минути в мача, в които записа 1 борба, 1 асистенция и 1 грешка и не направи нито един опит за стрелба.

За Трабз най-резултатен бе сръбският талант Новица Величкович с дабъл-дабъл от 21 точки и 13 борби, а толкова отбеляза и Сеан Маршал. За тима на Октай Махмуди над всички бе Джордан Фармар, който наниза 22 точки.

 

Мачът бе доста оспорван като след първия период Трабзонспор имаше лека преднина от три точка. През втория период интригата се запази и на почивката отново тимът на Калоян бе напред с 2 точки при 42-40. След подновяване играта продължи да върви кош за кош, а решаваща се оказа последната част, в която за първи път Трабзонспор натрупа малко по-голяма преднина и задържа до край.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Калоян Иванов, Трабзонспор
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи