Баскетболен турнир по български (снимки)


Баскетболен турнир по български (снимки)
(сн. Виктория Георгиева)
24-05-2015 12:12

23 май, 2015, зала „Септември“, гр.София - Зонален турнир по баскетбол за кадетки до 16-годишна възраст. На практика - нищо небикновено. По същото време се провеждат и още няколко турнира в Монтана, София , Ямбол и Варна.

 

Към 13.30 часа обаче започва да вали дъжд, което не е чак толкова изненадващо и напълно нормално метеорологично явление, но не и по нашите ширини и за нашите условия. Оказва се, че лек дъжд е способен да опорочи един баскетболен турнир у нас. И това е най-малкото. Вместо да мислят за играта, деца и треньори трябва да се втурнат да попиват вода от пода, който се наводнява от дъжда, тъй като таванът в залата капе, а възможностите от контузии за състезателките се увеличават многократно.

 

Най-големият проблем е, че залата не е в това състояние от вчера, а засегнатите институции нагло прехвърлят отговорността си и не предприемат нищо за подобряване на ситуацията в залата. Към момента треньорското ръководство на женската част в Септември е събрало 7 хил. лв. от лични средства за ремонт на залата, но са необходими още 8 хиляди лева.   

 

Вижте сами за какво става дума:

 

 

 

Абсурдната ситуация не е инцидент, тъй като зала „Септември“ е в това състояние от доста време, но нищо не се прави. Както BGbasket.com ви информира доста по-рано ТУК , ТУК и ТУК залата на „Септември“ наистина е в ужасно състояние, но никой не предприе мерки за това. Ние се обърнахме към отговорните институции, в този смисъл областния директор на София град, защото залата е държавно-публична собственост, но... отговор така и не получихме. Залата продължава да чака своето напълно разрушение, децата няма къде другаде да тренират, а явно е подходяща да приеме и зонален турнир. Е, все пако лято идва и въможност да натрупа сняг няма....

 

 

 

 

 

 

Вместо да мислят за мача си деца и треньори трябваше да попиват в събота следобяд водата от пода, за да може да продължи зоналния турнир. Дежурните лица на съдийската маса пък, трябваше да държат чадъри, докато работят, за да не ги навали дъждът.

 

 

 

Ако така е нормално да се играе баскетбол...

 

 

През зимата децата от школата на „Септември“ бяха принудени да тренират при минусови тремператури с наводнен под и счупени прозорци.  Въпреки проблемите, девойките на Септември 97 спечелиха бронзово отличие на Държавния шампионат тази година. Въпросът е до кога това ще продължава и нормално ли е да се провежда зонален турнир в тази зала? Трябва ли да се случи нещо по-лошо и някой да се контузи, за да се предприемат мерки?

 

 

5 февруари, 2015 година

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: зала Септември
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи