Тимът на Божидар Аврамов Асесофт Плоещ е шампион в Румъния за четвърта поредна година


Тимът на Божидар Аврамов Асесофт Плоещ е шампион в Румъния за четвърта поредна година
(сн.csuasesoft.ro)
26-05-2015 22:12

Този уикенд тимът на българския национал Божидар Аврамов Асесофт Плоещ стана шампион в първенството на Румъния за четвърта поредна година. Както знаете, в началото на месец февруари Божидар Аврамов подписа с румънския тим, но получи сериозна контузия, заради, която се наложи да приключи сезона по-рано. На финала Плоещ надигра Търгу Муреш с 86-76 и така спечели серията за трофея по категоричен начин с 3-0 победи. Муреш пък, загуби втори финал, след като пропусна шанс да спечели Купата на Румъния. Така това е вече 11-та титла за Асесофт в последните 12 сезона.

 

Плеощ доминираше през цялото първенство като завърши на първо място и в редовния сезон, за да спечели домакинско предимство на плейофите. Тимът му отпадна от турнира за Еврокъп, но спечели първенството.

 

Асесофт Плоещ изоставаше с 3 точки след първата част, но до почивката успя да обърне, за да направи двуцифрена преднина. Така тимът на българина задържа преднината си до края и спечели двубоя, за да защити четвъртата си поредна титла. Най-резултатен за победителите бе литовският гард Мариус Рункаускас, който завърши с 26 точки и 8 асистенции.

 

На трето място в румънското първенство завърши тимът на Ровинари, който бе съперник на Лукойл Академик в ЕвроЧалъндж.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Божидар Аврамов, Асесофт Плоещ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи