Ивайло Христов: Финал Б ще даде допълнителна емоция и самочувствие на децата


Ивайло Христов: Финал Б ще даде допълнителна емоция и самочувствие на децата
28-05-2015 11:14

Тони 7 изпрати оферта за домакинства на Финал Б при кадетките (16), които да се проведат в Бургас (четете ТУК). По този повод BGbasket.com разговаря със старши треньора на тима Ивайло Христов, който да разкаже повече за идеята на клуба

 

Кандидатствахме за домакинството на Финал Б, единствено и само с идеята, децата да изиграят още няколко срещи на официално ниво и да завършат спортно-състезателната си година напълно. Това, че БФБ дава право на отборите, които не са успели да се класират за „А“ Финал да участват в този така наречен втори финал е много добра идея и показва, че те мислят за развитието  на подрастващите ни и е добре всеки ръководител в баскетбола да я подкрепя. На този „Б“ Финал се очаква да участват равностойни отбори и децата ще имат възможност да се изявят, а осигурените медали и купи за класиралите се на призовите места, е допълнителна предпоставка  за спортен заряд и мотивация. Предстоят интересни двубои, защото всички отбори ще искат да се класират на челните позиции. Естествено, не всички ще успят да стъпят на стълбичката на победителите, но важното за мен като треньор е, че се дава възможност на децата да бъдат част от едно голямо първенство и надежда следващата година да бъдат по-добри и да се представят по-добре. Позволявам си и да цитирам един приятел, кой0то е баскетболен човек, и той като мен иска и му се вярва, че един такъв финал, ще помогне на спорта ни, а именно, че и европейските първенства при подрастващите, където участват повечето ни отбори са на две, дори и на три дивизии. Идеята е да има повече равностойни мачове. Така децата ще са по-щастливи, защото ще могат да печелят мачове. А от победата по сладко  няма.                                                                                                                                             

Аз лично , като треньор съм участвал на три европейски първенства (веднъж в А дивизия и два пъти в Б) и съм видял с очите си радостта на децата, които си получили своите награди, пък било и то в Б дивизия, макар двете неща, за които става дума, да са доста различни.                                                                    

 

На колегите - ръководители и треньори, които се колебаят дали има смисъл да играят отборите им на този Б Финал бих казал, че компромис с децата не трябва да правим и, че след  като не са успели  да се класират за А Финал, сме длъжни им да дадем този шанс да играят във втория финал. Децата, ще бъдат щастливи и доволни, че сме им дали този шанс.

 

И тази година подадохме оферта към Федерацията да бъдем организатори на това първенство, като поемаме изцяло финансирането му - съдийските и секретарските хонорари, лекар, персонал зала, награди (купи и медали), индивидуални отличия, тениски за всички участвали деца, както и част от хотела на отборите.

 

Успяхме да набавим средствата, за да направим наистина едно добро първенство и всички да останат доволни. Тук е мястото да благодаря на основните спонсори на отбора - национална верига автосервизи „AutoBOX express service“, които помагат на клуба ни през всичките тези години, в които се опитваме да бъдем полезни на обществото. Искам също да благодаря на Община Бургас, която помага невероятно много на нашия клуб откакто има дейност в града. Това, което се прави тук в Бургас е пример за отговорност пред подрастващото поколение, пред спортната общественост и въобще за спорта в страната ни и заслужава адмирации. Не случайно град Бургас  бе обявен за най-добър град за спорт за 2014 година."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ивайло Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи