Финалът, който всички искаха да видят


Финалът, който всички искаха да видят
(USA Today)
29-05-2015 13:57

Това може би не бяха плейофите, които искахме или очаквахме. Шампионът отпадна още в първия кръг, Кливланд загуби Кевин Лав, Джон Уол счупи китката си и още и още. Рядко обаче плейофите се развиват според очакванията и е наивно да се мисли, че тези през 2015-а година щяха да са различни.

Тези плейофи обаче не предложиха толкова много драма, както друг път. Да, имаше мачове с интригуващи завършеци, но повечето трудно приковаваха вниманието. Това обаче е на път да се промени.

След успеха на Голдън Стейт над Хюстън ние получихме финалът, който заслужаваме.

Кливланд, в който играе най-добрият баскетболист в света, стигнаха до битката за трофея след много трудности. Те загубиха Кевин Лав, а Кайри Ървинг играе с контузия. Те не дадоха никакъв шанс на Атланта Хоукс, който беше най-добрият отбор на Изток през сезона. Кавс трябваше все пак да бият четири пъти, но серията изглеждаше приключила още преди да започне. Когато обаче тя все пак стартира на преден план излезе ЛеБрон Джеймс, който направи неща, които само той може. В първите три мача той на практика сам разби Хоукс и доминираше по начин, по който го правеше в последните пет години. Сега пред него е предизвикателството Голдън Стейт.

От друга страна Уориърс се справиха много добре с напрежението и очакванията от това да са №1 през сезона в лигата. Там е MVP на сезона - Стеф Къри, а той вече счупи рекорда за най-много тройки в плейофи на НБА.

Какво повече да искаме от един финал - най-добрият играч в лигата срещу най-добрият отбор. Сцената е готова, остава да видим какво ще ни предложат изпълнителите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кливланд, Голдън Стейт, ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи