Преговорите между Уейд и Маями удариха на камък


Преговорите между Уейд и Маями удариха на камък
(AP photo)
29-05-2015 17:00

За първи път бъдещето на връзката между Дуейн Уейд и Маями Хийт изглежда доста мрачно. Дори бъдещето му с този отбор е под въпрос. Преговорите между гарда и отбора удариха на къмък и трикратният шампион на НБА се готви за евентуално напускане, съобщава AP.

 

Уейд има договор за сезон 2015/16, през който ще спечели около $16.1 млн. Той обаче може и да се откаже от него и да стане свободен агент. Той неведнъж е казвал, включително и след края на настоящия сезон за тима му, че иска да остане в Маями и да завърши кариерата си там.

 

Уейд беше най-добрият реализатор на отбора си през сезон 2014/15 с по 21.5 точки на мач, но пропусна 20 срещи заради контузии и болести.

 

Горещите ще имат проблеми с напускащи през лятото в търсене на по-добри варианти като свободни агенти. Те ще опитат да задържат гарда Горан Драгич, с когото Уейд обича да играе. Въпросът е колко пари могат да предложат от Маями на 33-годишния Уейд.

 

Дуейн Уейд е легенда на Маями Хийт, като е лидер в историята му по изиграни мачове, вкарани точки, асистенции и отнети топки. Втори е по блокове и четвърти по борби. Предстоят още разговори между двете страни, в които ще бъде взето окончателно решение.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дуейн Уейд, Маями Хийт, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи