Везенков твърдо аут от националния за младежи, Хаджисотиров извика 18 състезатели


Везенков твърдо аут от националния за младежи, Хаджисотиров извика 18 състезатели
(сн. БФБ)
29-05-2015 12:56

Александър Везенков няма да вземе участие на Европейското първенство за младежи (20), което ще се проведе в Италия. Това стана ясно, след като селекционерът на нашия отбор Людмил Хаджисотиров обяви пред BGbasket.com състезателите, които е повикал за началото на лагера. Причината естествено е в ангажиментите на Везенков с Арис, а впоследствие и с евентуалното му заминаване за САЩ. Така за първи път от доста години той няма да участва с национален отбор, но това пък ще бъде шанс и за останалите момчета да се докажат. Досега Везенков винаги е откликвал положително на поканите за националните отбор, а преди няколко лета дори игра за два. Самият той вече обяви, че мислено ще подкрепя своите сънародници, които ще се борят за оставане в дивизия А.

Лагерът на младежите започва в Самоков на 1 юни (понеделник). След това се предвидени контроли с Европейския шампион за младежи от миналата година - Турция на 12 и 13 юни в "Арена Самоков", а на 19 и 20 юни ще се гостува на Македония.

След това предстои завръщане в Самоков, където са предвидени мачове с Косово на 27 и 28 юни, както и с Румъния на 3 и 4 юли.

Европейското първентсво е в Линяно Сабиадоро, Италия, и ще се проведе от 7 до 19 юли. Нашите са в група с Израел, Гърция, Сърбия и Латвия. От шампионата ще изпаднат последните седем отбора, което означава, че за запазване мястото в дивизия А, е необходимо българите да завършат поне на 13-о място.

Помощници на Хаджисотиров ще бъдат Георги Давидов и Даниел Клечков, а Росен Барчовски ще бъде като консултант на отбора.


СЪСТАВ НА ОТБОРА ЗА НАЧАЛОТО НА ЛАГЕРА В САМОКОВ

 

ПРОГРАМА ЗА КОНТРОЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ (20)

 

ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА В НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Людмил Хаджисотиров, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи