Тони Дечев: Направих компромиси със себе си в няколко мача и сбърках


Тони Дечев: Направих компромиси със себе си в няколко мача и сбърках
29-05-2015 23:30

Лукойл Академик победи Балкан в четвъртата финална среща след оспорвана битка в Ботевград. Тимът от Правец се наложи трудно с 80-78 и така изравни серията до 2-2 победи. Предстои шампионът в НБЛ да се реши в пети мач, който ще бъде в понеделник на 1-ви юни.

 

Ето какво каза след срещата старши-тренорът на Лукойл Академик Тони Дечев:

 

„Мачът беше страхотен като напрежение. Нямаше голяма разлика в целия мач. За мен беше добър тест. Престоят на Крис Минков, Николй Грозев, Александър Груев и Веселин Веселинов  за мен беше необходимост. Не искам да коментирам играчите на терена дали са българи или са чужденци. Във всички мачове аз се опитвам да намеря 5 момчета, които да се борят в защита и да играят здраво. Това за мен е важно. Опитах се в няколко мачове да направя компромиси със себе си и сбърках. Повече няма да го направя.

 

Няма да коментирам Дий Браун.Той днес е така, утре може да бъде по друг начин.  В момента най-важното е, че отборът победи. Отборът би и няма незаменими хора.

 

Петият мач е доказатeлство, че серията не трябва да свърши при резултат 3-1. Той е доказателство, че първенството тази година е много интересно. До колко е качествено, могат да преценят по-добре анализаторите. Ние си правим нещо и си го харесваме.

И двата отбора са се трудили през годината. И двата отбора еднакво искат да станат шампиони. Балкан, защото не е побеждавал отдавна, Лукойл, защото иска да си върне титлата. Това са нормално неща.  Нас ни чака още един мач, който ще бъде същата битка, каквато беше тази вечер. Не е въпрос на вдигане на отбора, а на един елементарен разбор, в който аз използвах факти от останалите мачове. Показах им какво ни липсва. Днес това, което ни липсваше, успяхме да го направим . Най-важното е да се успее да се направи.

 

На миналия мач се опитахме тактически да оставим Дий Браун сам да не играе толкова много пъти на пикенрол.  Той беше пет пъти абсолютно сам, но не вкара нито един кош. Това е тактиката. Само борба и защита и тичане в другия мач. Баскетболът е спорт за атлети и те са професионалисти и това им е работата – трябва да тичат и да се борят. Останало е въпрос вече на умения, на класа. Борбата, защитата и битката не е въпрос на нищо друго, освен на желание. „

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, НБЛ - мъже, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи