Тодор Стойков: Радвам се, че дадох шанс на Тони Дечев и той стана шампион


Тодор Стойков: Радвам се, че дадох шанс на Тони Дечев и той стана шампион
(сн. lap.bg)
02-06-2015 21:38

Лукойл Академик надигра Балкан в петия решителен сблъсък и си върна титлата в първенството след една година пауза. През миналата година Лукойл загуби титлата от Левски, но сега успя да си я върне и да вземе първи трофей от 2013 година. Така това е 12-та титла за тимът от Правец в последните 13 години.

 

Ето какво каза след победата бившият капитан на отбора, а в момента спортен директор Тодор Стойков:

 

„Във всяко едно положение и като играч и като директор, има голямо напрежение, защото носиш отговорност. Сега е малко по-голямо. В същото време няма как от трибуната да влезеш и да вкараш кош, но пък съм щастлив, че отново титлата е в Лукойл Академик. Преди две години спечелихме последната шампионска титла. Тогава ми беше последния мач като играч. Новата титла пак е тук, така, че дано отново да върви на отбора.

 

За мен е важно, че при заварено положение на моя отговорност, дадох шанс на един млад треньор, който до сега е бил само помощник. Другите двама също са били само помощници. Дадох му шанс да израсне. В изключително трудните битки през които премина отбора, той показа, че има шанс. Шансът е в младите български треньори. Радвам, че му дадох шанс и той го оправда като стана шампион. Пожелавам му да стигне още по-големи върхове.

Христо Захариев и Крис Минков са бъдещето на отбора. Винаги съм казвал, че тези момчета знаят как да играят и как да горят в такива двубои.  За това предпочитам основното ядро на отбора да е от силни български играчи, които знаят как се печелят такива битки и както видяхте, те изиграха един изключително силен четвърти и пети мач.  Съвсем заслужено спечелиха титлата.

Първото нещо за следващия сезон ще бъде тези млади играчи да останат и покрай тях да надграждаме. За първи път като играч и от 3 месеца директор ми се случи такава нелепа ситуация преди четвъртия мач и тогава не знаех как да реагирам. Става въпрос за Дий Браун, който отказа да играе в четвъртия мач. За това предпочитам наши момчета, които да горят в двубоите и знам, че рано или късно те ще затвърдят и ще покажат, че насят горят за този отбор, отколкото на хора, които не знам утре какво ще им хрумне и кой път ще хванат.

 

Първенството е интересно. Получиха се оспорвани мачове. Дано и догодина да бъде по същия начин. Човек трябва да е подготвен и когато победи, и когато загуби. Свикнал съм и да губя, за това съм казал на момчетата, че трябва да свикнат и да губят. Загубихме втория и третия мач, но битката е до 3 победи. Ние си върнахме резултата. Днес излязохме с по-голямо самочувствие.

 

Всички искаме да играем в Евротурнирите, но все още не се знае начинът на турнирите. Има близо месец да се разбере. Надявам се да сформираме добър отбор. Аз най-много искам отборът ни да играе в зала, която да е пълна и да побеждаваме. Независимо дали в Универсиада, Арена Ботевград или Арена Самоков.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академк, Тодор Стойков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи