Горан Драгич прие договор с Маями за 5 години и $90 млн.


Горан Драгич прие договор с Маями за 5 години и $90 млн.
01-07-2015 22:11

Горан Драгич е приел петгодишен договор на стойност $90 млн., за да остане в Маями Хийт, съобщава ESPN. Той ще има опция за напускане след четвъртата година.

 

Въпреки че той можеше да получи около $110 млн. за пет години, парите за него са намалени, за да стигнат за преподписване с Дуейн Уейд. Последният няколко пъти отказа по-малко от това, което е получавал досега и имаше опасност да напусне тима. При положение че Драгич остава обаче, има вариант и Уейд да остане в отбора.

 

Драгич планираше да стане свободен агент от февруари насам, като тогава поиска да бъде преместен в Ню Йорк, ЛА Лейкърс или Маями. Тогава Пат Райли го взе в своя отбор и той доигра сезона с Горещите. Неговият договор предвиждаше вариант да удължи престоя си в Маями с година, но той реши да се откаже от тази възможност и да подпише по-дългосрочен договор с тима.

 

След като беше избран за най-развиващ се играч на 2014 година, показателите му във Финикс се понижиха. Той изглеждаше по-щастлив в Маями, но все пак не успя да води тима в плейофите. Въпреки това, той е най-добрият пойнт гард, който тимът е имал след времето на Тим Хардауей и трябваше да бъде задържан. Той дава сигурност на Хийт, независимо дали Уейд реши да напусне или да остане. Около него може да се изгради боеспособен отбор, който да е сигурен участник в плейофите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Горан Драгич, Маями Хийт, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи