Маями успя да задържи Уейд за още година след огромна сума


Маями успя да задържи Уейд за още година след огромна сума
(сн. AP)
03-07-2015 10:01

Звездата на Маями Хийт Дуейн Уейд ще преподпише договора си с отбора за още една година. Това съобщават медиите отвъд екана по предварителни разговори на Уейд с ръководството на клуба. За него той ще получи огромната сума от $20 млн. 

Уейд имаше договор за сезон 2015/16, през който щеше спечели около $16.1 млн. Той обаче се отказа от него и стана свободен агент. В крайна сметка успя да си издейства нов контракт и то на по-висока стойност.

 

Звездата е част от тима на „горещите“ вече 12 години, след като бе избран от тях в драфта през 2003 година и се превърна в легендата на тима. Той е лидер в историята на Маями по изиграни мачове, вкарани точки, асистенции и отнети топки. За първи път 33-годишният състезател бе близо до напусне отбора, но и тази година това няма да стане. След дълги разговори с главния изпълнителен директор Ник Арисън и главния мениджър на клуба Мики Арисън двете страни са успели да убедят Уейд какво означава за тях и съответно да стигнат до споразумението. За съгласието му със сигурност допринесе и оставането на Горан Драгич.

 

„Никога не съм имал бизнес разговори с висшето ръководство. Те ми показаха колко много искат да остана тук и колко важно за тях е да продължа да нося фланелката на Маями. Без тези разговори нямаше да стигна до това решение. Не мога да опиша колко много оценявам това, което те ми казаха. Мисля, че взех най-доброто решение за мен и моето семейство, както и това за отбора ми.“

 

11-кратният участник в Мача на звездите записа този сезон средно по 21.5 точки,4.8 асистенции и 3.5  борби, което е третото най-добро представяне в Източната конференция.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дуейн Уейд, Маями Хийт, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи