ЛаМаркъс Олдридж избра Спърс


ЛаМаркъс Олдридж избра Спърс
(AP photo)
04-07-2015 19:40

Най-интересният свободен агент в НБА това лято - ЛаМаркъс Олдридж, реши къде ще продължи кариерата си. След девет сезона с екипа на Портланд ТрейлБлейзърс крилото реши да отиде в родния си щат Тексас  и ще играе за Сан Антонио Спърс.

Самият Олдридж потвърди това в своя профил в социалната мрежа Туитър. 

Очаква се сделката да е за четири години на стойност около 80 млн. долара, което е и максимума. Това означава, че Олдридж се отказва от около 28 млн. долара повече, които можеше да прибере ако бе останал в Портланд.

Още седем отбора искаха Олдридж в състава си, като освен Портланд в битка за подписа му бяха ЛА Лейкърс, Хюстън, Далас, Финикс, Торонто и Маями. Те обаче не можаха да се преборят със Спърс, които сякаш му дават най-добър шанс да се бори за титлата в най-кратък срок.

Олдридж бе впечатлен от двете си срещи с хора от Сан Антонио. На първата присъстваха Тони Паркър и Тим Дънкан, като вторият е идол на Олдридж от години. Втората среща бе в петък по обяд, когато присъстваха треньорът Грег Попович и бившият съотборник на Олдридж - Име Удока, който по случайност е родом от Портланд.

Решението на крилото идва само година, след като бе обещал, че ще остане с Блейзърс. Тогава той каза, че иска да бъде запомнен, като най-добрият играч на клуба в историята, но сега феновете ще са повече от разочаровани. 

В деветте си сезона с Портланд Олдридж записа средно по 19.4 точки и 8.4 борби на мач, като се превърна в едно от най-добрите тежки крила в НБА. Той напуска Блейзърс като лидер в историята с 5 435 борби, трети с 12 562 точки, четвърти с 658 чадъра. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Портланд, Сан Антонио, ЛаМаркъс Олдридж
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи