Георги Божков за жребия на Дунав: Амбициите ни са да продължим


Георги Божков за жребия на Дунав: Амбициите ни са да продължим
05-07-2015 17:04

Вчера имаше жребий и за турнира на женската Еврокъп, в който Дунав 8806 се завръща след година прекъсване. Шампионките се паднаха с турския Истанбулски университет, руския Енегрия и шведския Люлео. Ето как коментира този жребий старши треньорът на тима Георги Божков за BGbasket.com

"Започваме срещу лидера Истанбулски университет, който е полуфиналист от миналия сезон в турнира. Има две близначки, които непрекъснато ме преследват - Ашли и Кортни Парис. Една играеte в Истанбул, а другата в руския Енергия. Това обаче не значи, че те ще останат. Все още не са ясни селекциите на отборите и може да имат различни чужденки в сравнение от миналия сезон.

Нашите амбиции са да продължим напред от групата. Знам, че е много трудно, но трябва да се опитаме. Участието ни в този турнир е свързано с това, че в Русе има голям интерес към женския баскетбол и искаме да дойдат чужди отбори в новата зала и хората да са доволни от това, което гледат. Моите, а и на клубното ръководство, амбиции са да излезем от групата.

До Истанбул пътуването е добро. Енергия не е от най-силните руски отбори, но все пак има изключителен бюджет. Шведският отбор е непознат за мен и е на много далечно място от Стокхолм, което прави пътуването изключително трудно. Сега се занимаваме с това и трябва по-бързо да решим този проблем. 

Засега е рано за селекцията. Смятам, че вървим добре. Все още няма голяма яснота."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дунав 8806, Георги Божков, Еврокъп - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи