Дечо Коешинов: С всеки мач играем по-добре


Дечо Коешинов: С всеки мач играем по-добре
06-07-2015 20:50

Националният отбор на България за жени до 20 години допусна трето поражение на Евробаскет 2015, дивизия В. Днес нашите бяха надиграни от лидера Босна и Херцеговина, но се бориха здраво срещу превъзхождащия ни сериозно във физическо отношение съперник. Ето думите на наставника на тима Дечо Коешинов след края на срещата:

"Мисля, че наистина не издържахме физически в края и това беше видимо. Борислава Христова и Теодора Динева изиграха два мача по 37 минути, а особено много умора се беше натрупала онзи ден срещу Литва, когато трябваше да се връщаме сами от това, което сами си направихме. Зоновата преса, която играхме ни поизтощи, независимо, че имахме почивен ден. Днес се видя, че 30 минути бяхме добре и активни и реално загубихме за едни минута и 20 секунди в началото на последната част. Те направиха серия от 7-0 за разлика от 10 точки и това ни обезвери. Реално последните четири минути си бяха доиграване и затова предпочетох да запазя основните момичета, защото утре имаме важен мач с Румъния, който трябва да спечелим.

Бяхме говорили и преди, че контролите ни бяха малко на брой и това сега си дава отражение. Отборът играе по-добре с всеки изминал мач, въпреки че преди това имахме контроли. Те обаче бяха само срещу Румъния, а сега виждаш различни отбори с различен стил. Швеция имаха един стил на игра, Израел друг, а литовките направо трети. Там отидохме на момичета с ръст доста над 190 см и ние успяхме да играем добър баскетбол. Днес играхме срещу състав, в който гарда беше колкото нашият център и успяхме да се справим 30 минути с тях. Жалко е, че наистина в края загубихме и то с разлика."

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Подгорица, Черна гора

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20), Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи