Серхио Люл: Мадрид е щастието ми!


Серхио Люл: Мадрид е щастието ми!
07-07-2015 22:03

Марк Гасол ще ни липсва на Евробаскет 15, призна крилото на Реал

 

Топреализаторът на Реал Мадрид Серхио Люл подписа нов 6-годишен договор с клуба на сърцето си и остава до 2021 година. 27-годишното крило отказа добра финансова оферта на Хюстън Рокетс (продължаващи да държат състезателните му права, според източници от белия клуб) и ще защищава отново фланелката с великия баскет-номер „23”.

 

„Бе сложно лято, поласкан съм от интереса на Хюстън, трудно решение беше. Говорих с много хора, със съотборници, за опита им в НБА, съпоставих плюсове и минуси, мисля, че избърът е правилен за мен и семейството ми. – каза Люл. - Реал направиха усилие, показаха че ме искат. В Мадрид съм много щастлив.

 

188-сантиметровият баскетболист от градчето Маон от остров Менорка ще закръгли 15 години в Реал, ако изпълни договора си до 2021. За деветте сезона досега (дойде на 19 от Манреса) и 532 мача с „белия балет”, той е спечелил 10 титли: 3 първенства на Испания (Лиги АСВ 2007, 2013, 2015), 3 кралски купи (2012, 2014, 2015), 3 суперкупи на страната (2013, 2014, 2015) и Евролига 2015.

 

„НБА не ме е вълнувала толкова, колкото да играя в Реал Мадрид и през 2007 сбъднах мечтата си. – призна Серхио, чиято сърцата игра и отличен мерник бяха решаващи за завоюването на четирите титли за Реал за миналия сезон. -  Направихме нещо историческо, винаги ще се помни, ще си почина сега, а после искам да печеля още много титли с Реал и Пабло Ласо. Гордост е да продължа в Мадрид след толкова обич от хората тук. Фланелката на Реал е отговорност!”

 

Скромният Серхио е любимецът на мадридистите в Двореца на спорта, винаги скандиращи странната му фамилия „Люл, Люл, Люл”. Неговото себераздаване, енергия, борбеност, достигната почти безгрешност на тройки, са личния му печат и израстване до една от най-бляскавите звезди на европейския баскет. 

 

Серхио бе помолен да коментира очакващият се отказ на Марк Гасол (оставащ в Мемфис за идния сезон) да играе с Испания на европейското след месец. „Ще е тежка загуба за тима, ако не дойде Марк. Имаме млади момчета, ще опитаме да покрием липсата и да се борим за титла.”

 

В липсата на информация от страна на Реал относно сагата със Серхио Рамос, Люл неизбежно бе попитан какво би казал на адаша си, за да остане във футболния отбор и догодина: „Не знам детайлите около него. Серхио е огромен футболист, голям мадридист, оставя душата си на терена.” – каза Люл.

 

Златка Замова, кореспондент на BGbasket.com от Мадрид, Испания

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Серхио Люл, Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи