Жените (20) паднаха от Румъния след много драма, слаба игра и три продължения


Жените (20) паднаха от Румъния след много драма, слаба игра и три продължения
(сн. Борислав Пелтеков)
07-07-2015 19:33

Националният отбор на България за 20-годишни жени на практика се прости с надеждите си да гони промоция в дивизия А. Това стана след третата поредна загуба на нашите на Европейското първенство, която дойде от Румъния с 92-94. Срещата премина през много драма, много обрати и бе решена след цели три продължения. Българките пък имаха шанс да спечелят на три пъти, но не можаха да се възползват в отделните части и така вече са с баланс 1-4. Като цяло обаче нашите играха много слабо и евентуална победа щеше да е само късмет.

BGbasket.com проследи двубоя с текстов коментар, който можете да прочетете ТУК


През първото полувреме нашите играха много слабо и без никакъв живец, от което успяха да се възползват румънките. Особено в края му това се видя най-отчетливо, когато съперникът завърши със серия от 9-2, за да се оттегли на почивка с аванс от 6 точки.

След паузата нашите излязоха преобразени и след 10-0 за три минути поведоха с 4 точки. След това нашите бяха напред дълго време преди 6-0 за румънките да им даде точка аванс. Веднага след това обаче Динева вкара тройка и след края на третата част нашите водеха в резултата. 

В последната четвърт двата тима си размениха по няколко бързи точки, след което и по няколко пропуска. В един момент румънките поведоха с точка, след което последваха нови пропуски. При 40 секунди до края Кирберг вкара за +3 за румънките, но в ответната атака Аксентиева не трепна и изравни. След това и двата отбора изпуснаха и мачът отиде в продължение.

То тръгна с кошове на Динева и Христова, а след това и с размяна на по една тройка. При минута и половина до края обаче румънките изравниха, след което и двата отбора се наредиха да правят грешки. В крайна сметка последната атака отново бе за нашите, но Христова пак не можа да отбележи.

Във второто продължение румънките се откъснаха с 4 точки, но нашите изравниха в последната минута. Те отново отбелязаха, но Христова върна двете точки, след което съперникът остана с последната атака. Келемен веднага бе фаулирана и вкара два наказателни удара, а след нея и Христова направи същото, с което дойде ред на трето продължение. В него румънките поведоха при 1.11 до края с една, а след това и с три точки. Нашите свалиха и имаха шанс за победа, но Аксентиева бе блокирана и това сложи край на надеждите ни.

Калина Аксентиева бе най-резултатна за българките с 25 точки. Борислава Христова се отчете с 24 и 13 борби, а с 20 и 10 бе Теодора Динева.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Подгорица, Черна гора

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (20) - РУМЪНИЯ (20)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА ЖЕНИ (20), ДИВИЗИЯ В

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА ЖЕНИ (20), ДИВИЗИЯ В

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА ЖЕНИ (20), ДИВИЗИЯ В

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА ЖЕНИ (20), ДИВИЗИЯ В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи