Любен Пасков подписа в Германия


Любен Пасков подписа в Германия
Българинът ще играе за втори път в немското първенство
30-07-2015 12:17

Любен Пасков ще играе в Германия от следващия сезон , научи BGbasket.com.


Бившият играч на Черноморец е подписал с немския Дорстен , а договорът му е за 1+1 година. Част от него през миналата година бе Атанас Пенев, който също носеше екипа на бургаския тим преди години. Отборът се състезава в първа регионална лига в западната част на Германия.

 

Това ще бъде втори сезон за 25-годишният състезател в Германия, след като през сезон 2011/2012 игра с немския Ситибаскет Реклингхаус, с който спечели две Купи, както и шампионата на страната, с което се изкачи в по-горната Про В лига. През миналия сезон за 24 мача с Черноморец 197-сантиметровият състезател записа средно по 12.4 точки на мач, 6.5 борби и 2.5 асистенции.

 

Новият тим на Пасков е започнал подготовка още на 27 юни, но той ще се присъедини към състава на 1-ви август. Първенството при тях започвана 5-ти септември, а първият двубой на Пасков ще бъде именно срещу бившия му съотборник Насков Пенев, който от новия сезон ще играе за немския Шалке04.


Ето какво каза и старши-треньора Иван Росич за него пред клубния сайт:

„Приятно ми е да приветствам Любен Пасков в Дорстен, който идва от първа лига в България. Винаги е трудно да се прецени нивото на чуждата лига спрямо нашата, но мисля,че тяхната лига е някъде между нашата Про А и Про В лиги. Нашата амбиция е ние да се изкачим в по-горна дивизия.

 

Мисля, че Любен ще се адаптира бързо, тъй като вече е играл един път в Германия с тима на Реклингхаус. Пасков може да играе еднакво добре както на позиции 2,3, така и на 1 и 4. Така, че ние ще имаме с него възможност за различни варианти в играта. Аз съм много щастлив, че ще работим заедно. Той е много атлетичен тип играч, който има и много добър процент на стрелба. 25-годишният българин ще започне подготовка с отбора в началото на август месец.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любен Пасков, Дорстен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи