Официално изявление на ФИБА за изключването на Русия


Официално изявление на ФИБА за изключването на Русия
30-07-2015 17:57

Вече е ясна официалната позиция на ФИБА относно случая с изключването на Русия като член (повече информация ТУК). Ето какво гласи то:

 

Изпълнителният комитет на ФИБА реши в сряда да изключи руската федерация незабавно. Причината са дългосрочни институционални и правни проблеми, които пречат на федерацията да работи в подходящи условия и да задържа пълен контрол и ръководство в страната. Това е доказано от скорошно решение на съда срещу руската федерация.

 

Като последствие от това, руската федерация е лишена от правата  си като член на ФИБА и нейни отбори няма да участват в състезания на международната централа.

 

Имайки предвид програмата за предстоящите събития и срещи, това ограничение няма да има ефект върху състезаващите се в момента отбори на Русия, както и върху участието на девойките до 18 години на Европейското, което започва на 30.07.

 

За да провери докъде са стигнали продължителните опити на руската федерация да овладее ситуацията, изпълнителният комитет на ФИБА покани руснаците да направят отчет на свършеното по време на срещата на централния борд в Токио на 8-9 август. От централата се надяват проблемите да бъдат решени дотогава, за да може изключването да бъде отменено в името на правилното развитие на баскетбола в Русия и участието на руски национални отбори в състезания на ФИБА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи