Васил Кифев: Участието в Балканска лига е ново по-високо стъпало в развитието на Берое


Васил Кифев: Участието в Балканска лига е ново по-високо стъпало в развитието на Берое
31-07-2015 13:05

Преди дни стана ясно, че Берое ще участва в ЕВРОХОЛД Балканска лига. В понеделник ръководството на тима имаше среща с Кмета на Стара Загора - Живко Тодоров, който обяви своята подкрепа за този проект и след това заралии изпратиха необходимите документи за участие. По този повод пък президентът на клуба - Васил Кифев, даде интервю за официалния сайт на лигата, където каза следното

 

- Как решихте да участвате в ЕВРОХОЛД Балканска лига и как прие Кмета Живко Тодоров тази идея?

- Истината е, че кметът на Стара Загора г-н Тодоров е години наред неотлъчно до баскетболния Берое и като цяло прави всичко възможно да подпомога спорта в града. Още в края на изтеклия шампионат  с него обсъдихме текущото състояние и възможностите на клуба, като решихме да изградим по-конкурентен мъжки отбор за следващия сезон. Съвсем наскоро се появи възможност за международно участие, което неминуемо ще доведе до позитиви на Стара Загора и баскетбола в региона и се взе категоричното решение за участие в Балканската Лига.

 

- С какви амбиции ще влезете в новия сезон и към какво ще се стремите в селекцията?

- На този етап Берое е единственият български участник в ЕВРОХОЛД Балканската Лига и се надявам да се представим достойно, което си е ангажимент. От друга страна това води и до предпоставки за по-сериозно класиране в НБЛ и Купата на България. Селекцията е в напреднала фаза и се движи от треньорското ръководство съобразно поставените цели и финансовите ни възможности. Повече подробности ще има в близките дни.

 

- Как очаквате участието в ЕВРОХОЛД Балканска лига да помогне на Берое в развитието като клуб?

- Този въпрос може да бъде разглеждан в различни аспекти. Чисто от спортно-техническа гледна точка логично сътезатели и отбор трябва да повишат нивото си сблъсквайки се със сериона класа противници. От гледна точка на маркетинговото ни развитие, ще се даде създаде значително по-добра възможност на общината и немалка част сериозни фирми от града и региона, да рекламират подобаващо дейността си на международно ниво. Ще имаме доста повече телевизионно време и като цяло очаквам засилване на обществения интерес към клуба ни и баскетбола от локален характер. Всичко това ще ни даде възможност да направим баскетболните мачове и всички съпътващи ги мероприятия в значително по - атрактивни събития за публиката. Чисто в социален аспект се надявам да привлечем повече деца в баскетболната зала и междувременно да заредим старозагорци с положителни емоции, което всъщност е и основната ни цел. В дългосрочна перспектива Стара Загора ще има нова спортна зала и града ни ще предлага отлични възможности за провеждане на сериозни мероприятия от европейско ниво. Като цяло участието на Берое в Балканската Лига си е предизвикателство и ново по-високо стъпало в развитието ни!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи