Павел Маринов: В САЩ хората оценяват колко работа сме положили през годините


Павел Маринов: В САЩ хората оценяват колко работа сме положили през годините
(сн.Noah Dahlman Basketball Camp, Facebook Official Page)
31-07-2015 20:12

Бившият капитан на Балкан Павел Маринов се завърна преди дни от тренировъчен  камп в САЩ, на който преподаваше уменията си на малчуганите отвъд океана. Той бе поканен там от бившия си съотборник Ноа Далман, който игра през сезон 2013/2014 в отбора на Балкан. Освен него и Велислав Гълъбов също взе участие в семинара.


Ето какво разказа пред нас Павел Маринов:

 

-Разкажи ни малко повече за кампа, на който участва в САЩ. В какво се състоеше, на какви упражнения наблягахте, колко деца взеха участие и на каква възраст бяха те?

- Камповете бяха направени по 4 часа на ден..някога бяха и по 6 (целодневни с обяд).Обикаляхме в няколко града и навсякъде беше различно. На един камп имаше от 140 деца до 23 мисля ,че беше най-слабия камп ,но просто бяхме се застъпили с много събития в града, а както знаете, там децата се занимават с много неща.

 

Децата, които участваха, бяха от 8 до 18 годишна възраст. Разделени по възраст в групи. Треньорите стояхме на станциите си (указани предварително  кой с какво ще се занимава) и децата се въртяха при всеки един. Първия кръг бе за физическа подготовка - 5 минути, а след това умения - дрибъл, стрелба,пасове  и защита . Всичко това продължаваше  10 минути. Някой упражнения бяха фиксирани и не се променяха,  но за уменията нямаше как с най-малките да правим това ,което и с големите. Понякога трябваше и импровизация.

В кампа бяхме главно аз, братът на Ноа, който е колежанин втора година, играе футбол и баскетбол със стипендия, и Велислав.  Александър Тодоров също се включи за един камп само. Имаше и други колежани или треньори в училища, с които Ноа харесва да работи. Като цяло се бяхме събрали хора , на които им се работи здраво. Имаше дни, в които за 4 часа направо се изкривявах .Изпотяваш се и изсъхваш сигурно 5-6 пъти през това време. Влагахме страшно много енергия в работата си. На младите им се работи...просто е.

 

Всички кампове преминаха успешно. Получавахме покани за следващото лято навсякъде, където отиваме. Освен това и спонсори също се свързваха с Ноа за следващата година.

 

- Участвал ли си до сега в подобно нещо и на какво те научи теб участието ти в кампа?

- Ами имам смътен спомен от Athletes in Action в Ямбол,но не беше толкова организирано. Научи ме да стоя прав много време, хахах:)) и затвърди  нещата , които ми е говорил стария тренер на Тигрите Здравко Янчев – „Преди да станеш треньор виж как се правят състезателите и колко ТЪРПЕНИЕ е нужно.“

 

-Коя е най-голямата разлика между България и САЩ?

- В Америка без да познават само като разберат ,че съм.професионален спортист и ме уважават супер много, а ако спомена и жена си, която има олимпийски медал и всички успехи, просто стоят и ме гледат с отворена уста. Хората просто оценяват колко работа сме положили през годините. Не сме риалити звездички, а преследваме мечтите си от деца!

 

- Би ли се върнал отново на този камп?

- Ами бих се върнал. Семейството на Ноа са уникални хора,приятелите му, както и треньорите. Отделно бих се радвал да видя някои деца как се развиват. Имаше много сериозни и работещи от тях.

 

Тези дни предстои Павел Маринов да замине за Румъния, където ще започне подготовка с новия си отбор Динамо Букурещ. Ето какви смята крилото за предстоящия сезон, който ще бъде първи за него в чужбина.

-Нямам очаквания за Динамо. Мисля ,че ще ги изненадаме много сериозно.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павел Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи