Тенчо Тенчев остава в Берое


Тенчо Тенчев остава в Берое
22-08-2015 09:29 | beroebasket.com

Тенчо Тенчев остава в Берое и през следващия сезон. Това съобщи официалния сайт на клуба. Баскетболистът, който е юноша на клуба, ще започне своя втори сезон при „зелено-белите”, след като се присъедини към Берое от състава на Балкан миналия сезон.

 

Към състава на Любомир Минчев от миналия сезон остават още капитанът Мартин Раднев и Тихомир Желев. Четири нови попълнения бяха привлечени до момента в тима на старозагорци - това са 28-годишен център от Босна и Херцеговина Александър ТодоровичДеян КарамфиловСтанислав Ваклинов и американския гард Аштън Мур. Тимът започва подготовка на 26 август.

 

Тенчо Тенчев е роден на 12 януари 1993 година в Стара Загора. Висок е 202 см, тежи 97 кг и може да играе като леко и тежко крило. Тенчев е преминал през всички формации на националните отбори за подрастващи, преди да подпише в лигата. Той бе и с огромна роля за спечелването на три промоции в дивизия А на неговия набор. Тенчев е и бивш капитан на младежкия национален отбор.

 

В професионалната си кариера е играл за тимовете на Балкан (Ботевград) и Берое. След почти два сезона в Ботевград, крилото се завърна в Берое. След трансфера си Тенчев изигра 14 двубоя за старозагорци в НБЛ, в които се отличи със 7.5 точки и 4.2 борби средно на мач.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тенчо Тенчев, НБЛ - мъже, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи