Везенков за трансфера в Барселона: Показаха ми колко повече от другите ме искат


Везенков за трансфера в Барселона: Показаха ми колко повече от другите ме искат
(сн. lap.bg)
24-08-2015 14:40

Александър Везенков е избрал Барселона, защото от клуба са му показали колко много искат той да стане част от състава. Ето какво каза още той по повод трансфера си в каталунците и защо е решил да се откаже от драфта в НБА:

"От началото на моята кариера исках стъпка по стъпка да се изкачвам по-нависоко. Така избрахме Арис, след това мислехме много дали да отида в колеж или не. Останах в Арис и тази година стъпката беше Европа, тъй като и аз не се чувствам толкова готов за НБА. Това е най-великото първенство и трябва да си много подготвен, за да играеш. Аз искам да се уча. Отивам в един клуб, в който се помага на младите да се учат, за което пример са Марио Хезоня и Алекс Абринес. Първо трябва да се докажа там, а след това има време за НБА.

Затова и бях в САЩ това лято, за да стана по-здрав и по-атлетичен. Мисля, че ако си оправя атлетически данни на максимално ниво, което мога да постигна, нещата ще станат по-добре. Затова и работя всеки ден, но е много важно и от баскетболна гледна точка да усъвършенствам моите качества и да ги направя по-добри.

Конкуренцията не ме притеснява, защото зная, че в Евролигата може да се играе максимум по 30-32 минути и има време за всички. Трябва много да се работи, за да си извоювам мястото. Знам, че Барселона е много голям клуб с качествени играчи, но ако ме беше страх от конкуренцията щях да си остана в Арис и да играя по 40 минути. Това е новата стъпка в моята кариера и не се плаша от нищо. Мисля, че ще успея.

Барселона ми показа колко повече ме иска от всички останали отбори. Те идваха няколко пъти в България, дойдоха и в Гърция да ме гледат и говорят с мен. Това оказа влияние. Говорих и с треньора, който ми каза каква ще е моята роля и съм напълно доволен.

Искам да благодаря на моите родители и на моята сестра, които ми помагат адски много да съм здраво стъпил на земята. Те ми казват, че имам още много да постигам, а благодаря и на мои приятели, които ми помагат всеки ден. Коментираме лошите неща дори след добри мачове, за да ставам още по-добър. Още в нищо не съм успял, трябва да се докажа в Барселона и се надявам това да стане в най-скоро време.

Целите ми първо са да спечелим всички четири турнира, в които участваме. Това е много трудна задача, защото миналият сезон отборът не спечели нито една и бе сменен целия състав. Надявам се да станем един колектив, да помогна с каквото мога и да спечелим максималното."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи