10-те най-скъпи суперавтомобила в света


10-те най-скъпи суперавтомобила в света
27-08-2015 21:02

„Популярная механика” представя най-скъпите суперколи в света – само най-новите модели, без класически автомобили, които се  продават на търгове. Малцина могат да си позволят дори един детайл от тези коли, но всеки може да им се полюбува. Информацията е актуална към сегашния момент – август 2015 г.

 

 

Zenvo ST1 ($1,2 млн.). Създадена от датската компания „Зеново аутомотив”, тази спортна кола поразява с мощността си. С осемцилиндровия си 6,8-литров двигател с турбокомпресор и механически компресор, с мощност 1104 конски сили ST1 е печално известен с критиките от страна на предаването „Топ гиър”, където по време на изпитания колата не показа достатъчна скорост и дори веднъж се запали.

 

 

Ferrari LaFerrari ($1,4 млн.). Първата хибридна суперкола от „Ферари”, снабдена с 12-цилиндров, 6,3-литров двигател с мощност 1000 конски сили. Малко автомобили набират скорост толкова бързо, колкото LaFerrari. Колата тежи 1,27 тона и достига 100 км/ч за по-малко от три секунди. Максималната й скорост е 350 км/ч.

 

 

Pagani Huayra ($1,4 млн.). Суперколата от „Пагани” е известна не само с необикновеното си название, произлизащо от името на бога на вятъра на инките, но и със зашеметяващата си скорост. Осемцилиндровият, шестлитров двигател с два турбокомресора позволява развиване на 370 км/ч. На пистата на „Топ гиър” Huyaraпоказа най-добър резултат от 1:13.8, като си заслужи званието най-бърз автомобил в серийно производство.

 

Всички автомобили в класацията вижте ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи