Двама младоци в състава на Босна за Евробаскет 2015


Двама младоци в състава на Босна за Евробаскет 2015
Недим Буза завърши трети по резултатност на ЕП за младежи (20) това лято в Италия (сн.fibaeurope.com)
02-09-2015 15:02

Наставникът на Босна и Херцеговина Душко Иванович избра 12-те играчи за Евробаскет 2015, който започва на 5-ти септември. Впечатление правят двама младоци в състава, на които ще разчита опитният специалист. Това са Недим Буза (20) и Адин Врабац (21). Буза скоро навърши 20 години и е един от най-проспрериращите млади играчи в Европа. Това лято той се нареди трети при лидерите по резултатност на Европейското първенство за младежи (20) от Дивизия А в Италия. Тимът им завърши на 19-то /предпоследно място/, след като победи България след продължение в последния си мач, вижте ТУК. Врабац пък попадна в мъжкия тим още през 2013, когато бе най-младият играч едва на 18, но отпадна преди Европейското.

 

В състава са и седем играчи от последния шампионат в Словения. За три от тях - Неманя Гордич, Един Бавчич и центърът Елмедин Киканович, който е новият капитан, това ще бъде трето поредно европейско първенство. Иванович със сигурност ще разчита много и на 32-годишният Марко Шутало, който е най-опитния играч в тима на босненци.

 

Въпреки отсъствитето на звезди като Мирза Телетович и Нихад Джедович, Босна със сигурност този път ще се цели към достигаде до Топ 16 на надпреварата, след като на миналото Европейско отпадна още в първат фаза.

 

Ето и 12-те играчи на Босна и Херцеговина за Евробаскет (2015):

Един Бавчич

Недим Буза

Неманя Гордич

Елмедин Киканович

Милан Милошевич

Мухамед Пашалич

Далибор Першич

Грегори Ренфро

Андрия Стипанович

Марко Шутало

Мирослав Тодич

Ани Врабац

 

В първата фаза Босна попадна в група А, заедно с отборите на Полша, Финландия, Израел, Русия и Франция.  Първият им двубой е срещу Полша на 5-и септември, а двубоите от групата ще се играят във френския град Монпелие.

 


 

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЪЖЕ

 

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА В НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЪЖЕ

 

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА С НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЪЖЕ

 

ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА D НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2015 - мъже, Босна и Херцеговина, Неманя Гордич, Един Бавчив, Душко Иванович, Недим Буза, Адин Врабац
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи