Павлин Иванов: Много съм мотивиран за този сезон


Павлин Иванов: Много съм мотивиран за този сезон
(сн. lap.bg)
04-09-2015 12:12

Преди дни българският шампион Лукойл Академик започна подготовката си за новия сезон (вижте ТУК). С тима стартираха 11 състезатели като се очаква по-късно да пристигне хърватинът Желко Шакич. В момента той има ангажимент с националния отбор на Хърватия на Европейското първенство, което стартира на 5-ти септември в събота. Божидар Аврамов също не тренира с отбора, тъй като се възстановява от контузия в Холандия. Ръководството на тима пък продължава да търси играч на поста център.

 

BGbasket.com потърси Павлин Иванов, който този сезон облича за първи път екипа на Лукойл Академик, за да види какви са очакванията му.

 

-Тази година дебютираш в Лукойл Академик. Как се чувстваш в отбора и какви са очакванията ти за новия сезон?

- Много съм мотивиран за този сезон. Радвам се, че има доста българи в отбора. Чужденците също изглеждат много добре на терена и правим добър състав. Лукойл е много добра опция за мен. Напредва се с европейски турнири и повече мачове, а аз съм млад играч, който трябва да играе повече мачове, за да върви напред. Ще работя здраво.

 

-Допада ли ти колективът и успяхте ли вече да се сработите?

- Надявам се тази годна да постигнем нещо добро не само в България, но и на европейско ниво. За сега много ми допада колективът. Все още трябва време, за да си паснем в играта. Има нови играчи, както и аз съм сред тях. Надявам се постепенно всичко да се изчисти, което трябва и да се получат нещата.

 

-Как премина подготовката ти през лятото? На какво наблегна най-много в тренировките?

- Наблегнах най-много на физическата подготовка. Тренирах с Данчо Колев в зала „Румен Пейчев“, но там бях за по-кратко. Тренирах повече индивидуално с Евтим Илиев и се надявам тази година да бъде по-успешна за мен от миналата.“

 

-Ти си работил и преди с Тони Дечев. Какво е мнението ти за треньорски щаб?

-Треньорският щаб е една от причината, поради която дойдох в Лукойл Академик. Имам много добро мнение за всички от тях. Знам, че те ще дадат всичко от себе си отборът да играе добре.

 

-Тази година Лукойл Академик ще участва в новия турнир на ФИБА Европа. Вие се паднахте в много тежка група. Какви са очакванията ти за представянето?

-Ако си паснем, както трябва и със здрава работа в залата, мисля, че може да минем групата. Надявам се да го направим. Това са нашите цели. Ако играем със сърца и се раздаваме постоянно на терена, според мен, ще се получи.

 

-Следиш ли трансферите и какво мислиш за селекциите на другите отбори в НБЛ?

-Виждам, че Ботевград и Рилски спортист правят силна селекция, Рилски спортист и Берое също. Левски също не са за подценяване, защото привлякоха доста опитни играчи. Все още не знам какво се случва с Ямбол. Надявам се там всичко да е наред. Дано при всички отбори нещата да са наред, за да стане интересно първенството.

 

-Разговаряхте ли с ръководството и какви са поставените цели пред отбора тази година?

- Целите ни са да спечелим Купата на България и първенството и да направим добро представяне в турнира на ФИБА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павлин Иванов, НБЛ - мъже, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи